Seal смята вече да издава само сингли

Seal разкри, че вече не иска да издава пълни албуми, по конвенционалния начин, а предпочита да се осланя само на сингли. 53-годишният музикант, който издаде LP-то 7 миналата година - смята да издава сингли когато и както му се хареса, без да се съобразява с графици и албуми, защото според него те са вече "нерелевантни".
 
"Смятам да не правя албуми повече по обичайния начин. Ще пускам песни. С това идва една внезапност и свобода - да издаваш тогава и толкова, колкото решиш сам", каза той. "Игралното поле е разично в наши дни. Концепцията да влезеш в студио за някакво време и да издадеш албум... не знам доколко това изобщо е релевантно в наши дни, нито доколко е практично. Със сигурност вече не е толкова ефективно", добави изпълнителят
 
Хитмейкърът разкри, че вече има "цял куп" готови за издаване песни, така че няма да се налага да го чакаме дълго: "О, да, имам цял куп готови неща, абсолютно. Куп идеи и някои много интересни възможности за колаборация. Всичко останало настрана, мисля, че музиката така става по-вълнуваща, защото е по-свежа. Има освежаваща суровост в нея. Не прекаляваш в обработката и шлифовката й, не изпипваш всяка нота, както би било, ако имаш готов цял албум."
 
Seal добави, че не страни от технологичните нововъведения на сцената, но песента следва да остане главен фокус пред всички специални ефекти. "Избрал съм хибриден подход - приемам технологиите с отворени обятия, и във визуално, и в звуково отношение, но винаги с истински музиканти", каза той пред Billboard. "Целият дизайн се върти около песента. Тя има основно значние за мен, но добавям по някой ефект, за да е по-интересно, за да е ентусиазиращо и вдъхновяващо. Ако на сцената не усещаме нещата така, няма как да очакваме който и да е друг да го направи."

Свързани новини

Seal показа коледен клип

22.12.2017

Seal и Frank Sinatra в нов дует

27.11.2017

Seal с нов албум с джаз и суинг класики

13.11.2017

Seal се завръща

15.09.2017

Seal обяви нов студиен албум

11.09.2015