Seal и Frank Sinatra в нова версия на "Santa Claus Is Coming To Town"

Гласовете на британския соул певец Seal и джаз легендата Frank Sinatra ще звучат в новата версия на коледната класика "Santa Claus Is Coming To Town". Специалният коледен проект ще бъде представен на 8 декември, а малко по-късно ще излезе и музикалното видео към него. "Преживяването да записваш с музикантите, работили с Frank Sinatra е незабравимо, а емоцията да пееш в дует със самия него е несравнима", с вълнение споделя Seal. 
 
Оригиналната версия на "Santa Claus Is Coming To Town" е създадена от John Federick Coots и Haven Gillespie и изпълнена за първи път през 1934. През годините са записани над 200 кавър версии на песента и реализирани милиони продадени копия в цял свят. Част от песните в новия албум на Seal, Standards, и предстоящият коледен проект, са вдъхновени от творчеството на Frank Sinatra.
 
Standards - съдържание:
1. Luck Be A Lady
2. Autumn Leaves
3. I Put A Spell on You
4. They Can’t Take That Away From Me
5. Anyone Who Knows What Love Is
6. Love For Sale
7. My Funny Valentine
8. I’ve Got You Under My Skin
9. Smile
10. I’m Beginning To See The Light (ft. The Puppini Sisters)
11. It Was A Very Good Year
 
"Standards е албумът, който винаги съм искал да създам. Израстнал съм с тази музика и имах мечта да пресъздам тези вечни мелодии. За мен е голяма чест, че ме подкрепиха музиканти, работили с Frank Sinatra и много от най-любимите ми изпълнители в същите студия, където се е появила магията. Това бяха едни от най-незабравимите дни в моя живот." Standards носи блясъка на Холивуд от миналото до сега. Албумът е естествено продължение на поредицата от соул албуми на Seal от последното десетилетие, от които са реализирани над 5 млн. копия в световен мащаб.
 
За създаването на албума Seal се колаборира с Randy Waldman (пианист, работил с Frank Sinatra и Paul Anka), Chuck Berghofer (басист, работил с Ella Fitzgerald и Ray Charles) и Greg Fields (барабанист, работил с Quincy Jones и Stevie Wonder). Продуцент на проекта е Nick Patrick (работил с Tina Turner и Marvin Gayе), аранжиментите са дело на Chris Walden, а записите са обработени от Don Murray.
 
Песните в Standards са записани в легендарното студио Capitol Records в Лос Анджелис (мястото, където Frank Sinatra, Dean Martin, Nat "King" Cole и много други създават някои от най-значимите песни на всички времена) и в United Studios, където Bing Crosby и Frank Sinatra записват сингъла "It Was A Very Good Year".
 
Кариерата на Seal се простира в три десетилетия, 30 млн. продадени албуми и редица престижни отличия - Grammy, BRIT и Ivor Novello.

Свързани новини

Seal показа коледен клип

22.12.2017

Seal с нов албум с джаз и суинг класики

13.11.2017

Seal се завръща

15.09.2017

Seal смята вече да издава само сингли

18.08.2016

Seal обяви нов студиен албум

11.09.2015