Seal представи нов албум с джаз и суинг класики

Британската соул легенда Seal се завръща с 10-ти студиен албум - Standards. Албумът е музикално пътешествие през някои от най-великите джаз и суинг класики на всички времена, които звучат с уникалния глас на Seal. Standards дава нов живот на хитове на Frank Sinatra, Ella Fitzgerald и Nina Simone. 
 
"Това е албумът, който винаги съм искал да създам. Израснал съм с тази музика и имах мечта да пресъздам тези вечни мелодии. За мен е голяма чест, че ме подкрепиха музиканти, работили с Frank Sinatra и много от най-любимите ми изпълнители в същите студия, където се е появила магията. Това бяха едни от най-незабравимите дни в моя живот."
 
Standards носи блясъка на Холивуд от миналото до сега. Албумът е естествено продължение на поредицата от соул албуми на Seal от последното десетилетие, от които са реализирани над 5 млн. копия в световен мащаб.
 
Standards - съдържание:
1. Luck Be A Lady
2. Autumn Leaves
3. I Put A Spell on You
4. They Can’t Take That Away From Me
5. Anyone Who Knows What Love Is
6. Love For Sale
7. My Funny Valentine
8. I’ve Got You Under My Skin
9. Smile
10. I’m Beginning To See The Light (feat. The Puppini Sisters)
11. It Was A Very Good Year
Допълнително в делукс изданието:
12. The Nearness of You
13. Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow
14. Christmas Song (Chestnuts Roasting)
 
За създаването на албума Seal се колаборира с Randy Waldman (пианист, работил със Sinatra и Paul Anka), Chuck Berghofer (басист, работил с Ella Fitzgerald и Ray Charles) и Greg Fields (барабанист, работил с Quincy Jones и Stevie Wonder). Продуцент на проекта е Nick Patrick (работил с Tina Turner и Marvin Gayе), аранжиментите са дело на Chris Walden, а записите са обработени от Don Murray.
 
Песните в Standards са записани в легендарното студио Capitol Records в Лос Анджелис (мястото, където Frank Sinatra, Dean Martin, Nat "King" Cole и много други създават някои от най-значимите песни на всички времена) и в United Studios, където Bing Crosby и Frank Sinatra записват сингъла "It Was A Very Good Year".
 
Кариерата на Seal се простира в три десетилетия и е забележителна с 30  млн. продадени албуми и редица престижни отличия - Grammy, BRIT и Ivor Novello.

Свързани новини

Seal показа коледен клип

22.12.2017

Seal и Frank Sinatra в нов дует

27.11.2017

Seal се завръща

15.09.2017

Seal смята вече да издава само сингли

18.08.2016

Seal обяви нов студиен албум

11.09.2015