Звезди от световните оперни сцени идват в София за "Травиата"

На 25 октомври в Зала 1 на НДК ще бъде представена оперната суперпродукция "Травиата" с участието на звездите Елена Монти, Габриеле Манджонe и Марцио Джоси.
 
"Травиата" е най-популярната опера в света според статистиката на сайта Оperabase и може би най-великата трагична любовна история, разказана от гениалния Верди. Либретото на "Травиата" е написано по нашумелия роман "Дамата с камелиите" на Александър Дюма–син. За основа на сюжета служи личната драма на автора - историята на любовта му към известната куртизанка Мари Дюплеси.
 
В операта "Травиата" името на главната героиня е Виолета (Елена Монти) – парижка куртизанка, която се отказва от охолния си живот и нощните забавления в името на любовта си към Алфредo (Габриеле Манджоне). Ролята на Виолета съвършено приляга на родената в Милано Елена Монти - хубава, с невероятна актьорска игра и красив глас. Монти се е превъплащавала в образа на куртизанката на най-големите световни оперни сцени.
 
Габриеле Манджоне завършва Музикалното училище в Перуджа и участва в редица мастър класове с Рената Ското, Вериано Лучети, Симоне Алаймо и други. През 2010 прави своя успешен дебют в ролята на Алфред под диригентската палка на Мариоти.
 
Третият основен песонаж в "Травиата" е на бащата на младия Алфредo, който се противопоставя на любовта му с Виолета. Организаторите поверяват отговорната роля на доказалия класата си на световните сцени Марцио Джоси. Той е вече добре познат на българската публика с брилянтните си изпълнения в суперпродукциите "Аида" и "Бал с маски".
 
Диригент на "Травиата" в Зала 1 на НДК е Маестро Найден Тодоров, а въздействащата музика на Верди ще се изпълнява от оркестъра на Държавна опера Русе.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024