Pendara Ethno Project с нов радиосингъл - "Чичовите конье" (видео)

"Чичовите конье" е четвърти радиосингълсингъл, след "Попадийо", "Ерген Деда", "Митре ле" на Pendara Ethno Project, от едноименния им албум, издаден през май 2016. Аранжиментът е на музикалния продуцент на албума, Борислав Бояджиев – DJ Бор4е.
 
 
Шопската песен "Чичовите конье" е една от обредните песни, които се изпълняват на обичая "кумичене", в които преобладават мотивите за качествата на моми и ергени, за любовта между тях, за предстояща женитба. Обичаят "кумичене" започва рано сутринта, когато лазарувалите моми се събират на реката. Всяка една от тях носи специално омесен за деня обреден хляб, наречен "кукла“. Над портите на всяка къща се закачват венчета от върбови клонки, които предпазват от зло и неплодородие. Според народното поверие девойка, която е лазарувала и се е кумичила, не може да бъде похитена от змей. Тя вече има право да се моми, да очаква сватове и да се ожени. 
 
На международна сцена, при голям интерес и с успех, Pendara Ethno Project представиха албума в Лондон и в столицата на емирство Катар – Доха, като изправиха на крака публиката с изумителното музикално съчетание на автентичен, български фолклор с DJ звучене и завладяващи акапелни изпълнения.
 
Лятото и есента, с безкомпромисна класа във всички компоненти – мултимедия, музика, аранжимент, изпълнение и визия, Pendara Ethno Project реализираха концерти при пълни зали на фестивали и клубове в България. На 4 ноември Pendara Ethno Project ще участават в третото издание на Sofia Fusion Festival на сцената на Sofia Live Club.
 
Албумът е качен в официалните уебсайтове на Нина Николина и Калин Вельов, където може да заявите и закупите албума. 

Свързани новини

Pendara Ethno Project с концерт-промоция

14.06.2016

Pendara Ethno Project пуснаха албум

11.05.2016

PENDARA Ethno Project - "Попадийо"

09.12.2014

Коментари