Pendara Ethno Project с концерт-промоция в нощта на Еньовден

Pendara Ethno Project избраха лятна сцена "Орфей" в Пловдив, в нощта на Еньовден, 23 юни за промоцията на албума Pendara
 
За концерта на сцената ще се качат Нина Николина и Екатерина Ангелова, Калин Вельов – перкусии, барабани, DJ и Костадин Генчев - кавал. Pendara Ethno Project ще представят популярните български народни песни "Катерино моме", "Митре ле", "Ела се вие превива", "Ерген деда", "Попадийо" ,"Вечеряй Радо", "Чичовите Конье“ и др., в уникална симбиоза на авторски аранжименти и теми съчетани с афро-кубински и екзотични ритми. 
 
 
Денят на промоцията 23 юни, не е случайно избран. Еньовден е езически празник, който по стара българска традиция честваме на 23 срещу 24 юни. Празникът съвпада с лятното слънцестоене, затова и много от поверията и обичаите са свързани с пътя на небесното светило и култа към него. 
 
Лятото на 2016 Pendara Ethno Project ще представят проекта както на концерти и клубните сцени в България, така и на международни сцени. На международна сцена при голям интерес и с успех Pendara Ethno Project вече представиха албума в Лондон и в столицата на  емирство Катар – Доха, като изправиха на крака публиката с изумителното музикално съчетание на автентичен, български фолклор с  DJ звучене и завладяващи акапелни изпълнения.
 
Пловдив, 23 юни, лятна сцена "Орфей", 20:30 часа. Билети – Еventim.bg и Билетен център пред община Пловдив.

Свързани новини

Pendara Ethno Project с нов радиосингъл

28.10.2016

Pendara Ethno Project пуснаха албум

11.05.2016

PENDARA Ethno Project - "Попадийо"

09.12.2014