Концерт на Траяна глас и Теодосий Спасов

Фолклор, джаз, скат и вокални импровизации, изпълнени акапела, ще представят Лиляна Дойчева и Надя Тончева от вокална група Траяна и група Спектрум в Първо студио на Българското национално радио от 19.30 ч. на 24 ноември, съобщава MySound.bg. Специален гост на събитието ще е Теодосий Спасов, който ще прибави с неподражаемо майсторство магическия тембър на кавала към палитрата от човешки гласове.
 
Предстоящата изява е озаглавена "Траяна глас-концерт" по името на дебютния албум на група Траяна, от чието записване тази година се навършват 30 години. Своят оригинален почерк в българската акапелна музика ще представи и формация Спектрум. На концерта ще бъдат представени авторски пиеси и обработки, създадени от композитора Кирил Тодоров, основател и ръководител на Траяна. 
 
Група Спектрум ще представи авторски аранжименти и пиеси. Преди четири години младите студенти от Музикалната академия се обединяват от приятелството и голяма страст към съчетанието на човешки гласове в красива хармония. Експериментират с различни музикални стилове. Като най-успешна за тях се откроява комбинацията между поп, джаз и български фолклор в оригинални обработки, изпълнени акапела. 
 
Билети - в Рекламно–информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4), в мрежата на Eventim.bg и Ticketsbg.com.

Свързани новини

Теодосий Спасов с клубен концерт

26.10.2022

Поли Хубавенска с нова песен

25.06.2019

Теодосий Спасов и Иван Шопов с албум

23.10.2018

Джаз, класика и танго в Sofia Live Club

20.10.2017