2CELLOS с нов албум, сингъл и концерт у нас (видео)

Хърватите Luka Šulić и Stjepan Hauser, или 2CELLOS, са най-успешното и динамично инструментално дуо на съвременната музикална сцена. С предстоящия си нов албум Score дуетът влиза в света на филмовата музика. Албумът излиза на 17 март от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. В подкрепа на новия албум 2CELLOS тръгват на турне, като на 4 декември ще изнесат концерт в зала "Арена Армеец", София. Билетите за концерта вече са пуснати в продажба.
 
Score включва някои от най-красивите мелодии от филми и телевизионни сериали, но представени в нови аранжименти за виолончело и оркестър. Записите на албума са реализирани с Лондонския симфоничен оркестър под диригентството на Robin Smith. Аранжиментите са дело на самите Luka Šulić и Stjepan Hauser заедно с продуцента Nick Patrick, продуцирал албуми за Jackie Evancho, Il Divo и Placido Domingo.
 
"Обожаваме филмовата музика! Новият ни албум включва някои от любимите ни откъси и теми от филми, написани от страхотни композитори. Възможността да ги преаранжираме за виолончело и да ги запишем с оркестър от класата на Лондонския симфоничен оркестър, е сбъдната мечта", казва Stjepan.
 
Албумът се открива с композицията "Game of Thrones Medley", микс от основната тема на култовия сериал и пиесата от саундрака към него - "The Rains of Castamere". Luka Šulić и Stjepan Hauser са запалени фенове на сериала "Game of Thrones" и не случайно пилотният сингъл от проекта е музиката от любимата им фентъзи сага. Видеото към сингъла (с над 4 милиона гледания към момента) е снимано в Дубровник, градът, който е сред основните локации в сериала. 
 
 
"Ние сме огромни почитатели на "Игра на тронове" и сме много щастливи, че заснехме видеото към новия ни сингъл в Дубровник, не само заради филма, но и за да можем да покажем на целия свят красотата на нашата страна и на този великолепен древен град", казват музикантите.
 
Албумът продължава с някои от най-емблематичните филмови теми от незабравими саундтрак албуми като: "My Heart Will Go On” от "Титаник" (с Оскар за "Песен от филм"), основната тема от "Списъкът на Шиндлер", темата към "Огнените колесници", написана от Vangelis (също отличена с Оскар). Албумът включва още теми от филмите "Смело сърце" ("For the Love of a Princess”), "May It Be” от "Властелинът на пръстените: "Задругата на пръстена" (представена във филма от Enya); вдъхновяващата "Now We Are Free” от филма "Гладиатор" от филмовия композитор Hans Zimmer, Lisa Gerrard и Klaus Badelt.
 
Вокалната красота в звученето на виолончелото го превръща в перфектния инструмент при интерпретирането на романтичните пиеси, включени в албума: песента "Moon River” на Henry Mancini/Johnny Mercer от филма "Закуска в Тифани"; красивите теми, създадени от Ennio Morricone за филмите "Cinema Paradiso" и "Малена"; любовната тема на Nino Rota от филма "Кръстникът"; отличената с Оскар заглавна тема от филма "Любовна история" от Francis Lai, темата от "Рейнмен", написана от Hans Zimmer и вдъхновяващата пиеса на Stanley Myers "Каватина" от саундтрака към филма "Ловецът на елени".
 
Score - съдържание:
1. Game of Thrones Medley ("Игра на тронове", Ramin Djawadi)
2. May it Be ("Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена", Enya)
3. For the Love of a Princess ("Смело сърце", James Horner)
4. Love Story ("Любовна история", Francis Lai)
5. Cinema Paradiso ("Cinema Paradiso", Ennio Morricone)
6. Moon River ("Закуска в Тифани", Henry Mancini/Johnny Mercer)
7. Love Theme from The Godfather ("Кръстникът", Nino Rota)
8. My Heart Will Go On ("Титаник", James Horner)
9. Rain Man Theme ("Рейнмен", Hans Zimmer)
10. Cavatina ("Ловецът на елени", Stanley Myers)
11. Malena ("Малена", Ennio Morricone)
12. Schindler's List Main Theme ("Списъкът на Шиндлер", John Williams)
13. Titles from Chariots of Fire ("Огнените колесници", Vangelis)
14. Now We are Free ("Гладиатор", Hans Zimmer/Lisa Gerrard/Klaus Badelt)
 
2CELLOS притежават неподправен и характерен артистичен стил, с който размиват границите между различните музикални стилове – от класическа и филмова музика, до поп и рок жанра. Дуетът е еднакво впечатляващ на сцената като присъствие и артистична интерпретация,  независимо дали изпълняват творби от Бах и Вивалди или емблематична рок класика. Когато става дума за свирене на живо,  2CELLOS не признават граници и рамки. Дуото концертира по целия свят, а един от страничните проекти в кариерата им е участието в бенда на Elton John, като 2CELLOS бяха и подгряващи артисти на турнето на музикалната легенда.

Свързани новини

Първата се разпродаде напълно

11.01.2024

Hauser с пловдивско шоу догодина

05.12.2023

Hauser и "Livin' la Vida Loca"

20.06.2022

2CELLOS празнуват юбилей с нов албум

26.07.2021

Luka Šulić с два концертa у нас

20.07.2021