[Видео] Muse пуснаха чисто новия си сингъл "Dig Down"

Muse зарадваха феновете си с новия си сингъл "Dig Down", който вече е достъпен за слушане и теглене във всички дигитални платформи. Песента се фокусира върху темата за обединение и оцеляване – да се бориш за правдата, дори когато гърбът ти е опрян в стената. "Dig Down" е продуцирана от Mike Elizondo и Muse и миксирана от Spike Stent. Песента е придружена от екшън видео, режисирано от Lance Drake и включващо Lauren Wasser. 
 
 
Matt Bellamy сподели: "Когато пишех песента, се опитвах да се противопоставя на негативизма, обхванал целия свят, и да изпратя вдъхновение, оптимизъм и надежда на хората, които се борят за каузи, в които вярват; да им предам, че като личности можем да променим света, стига да искаме."
 
Режисьорът на видеото Lance Drake сподели: "Песента е за оцеляването и за това колко е важно да се борим въпреки шансовете - когато чух песента, знаех че искам да направя видео, изпълнено с екшън. За Lauren чух преди около година, прочетох историята й и ме вдъхнови, така че винаги съм я имал предвид, за да снимаме заедно един ден. Силата на песента ме накара да си помисля за нея... затова написах сценария на видеото въз основа на историята й и начина, по който тя преодолява трудностите."
 
За да разберете повече за вдъхновяващата история на Lauren, гледайте TED презентацията й: 
 
 
Tова лято Muse ще обикалят Северна Америка с Thirty Seconds To Mars и PRVIS като подгряващи групи. Единствените участия на музикантите в Обединеното кралство ще бъдат на фестивала Reading & Leeds, който ще оглавят за трети път, и Belfast Vital Festival.

Свързани новини

Muse с нова песен

22.07.2022

Muse с нова песен

07.06.2022

Muse сa отново тук с ново парче

14.01.2022

Muse - "Something Human"

26.07.2018

Muse ще стриймват концерта си в Остин

10.06.2017