Джордж Майкъл оглави класациите във Великобритания!

„Listen Without Prejudice vol.1/MTV Unplugged“, специалното издание на шедьовъра от 1990 година на покойния Джордж Майкъл – „Listen Without Prejudice vol.1“, дебютира директно на първо място в официалната класация на Великобритания. В премиерната седмица от албума са продадени над 56 хиляди копия, резултат, с който изданието не само оглавява класацията, но и поставя рекорд за най-продаван преиздаден албум в историята на чарта.

Двадесет и седем години по-късно историята се повторя – през септември 1990 година албумът „Listen Without Prejudice vol.1“ дебютира в премиерната седмица на чарта, за да продаде по-късно осем милиона копия по целия свят.

Джордж Майкъл лично ръководи и наблюдава ремастерирането на албума включително акустичния концерт от легендарните серии MTV Unplugged, състоял се през 1996г. и неиздаваната до момента версия на сингъла Fantasy с участието на Найл Роджърс. Броени дни преди да излезе „Listen Without Prejudice vol.1/MTV Unplugged“ на пазара, се състоя премиерата на дългоочаквания филм „George Michael: Freedom“, разказан от самия Джордж Майкъл в ефира на Канал 4.Джордж Майкъл работи по филма „Freedom“ буквални дни преди Коледата на 2016-та година. Филмът е неговият последен проект. Джордж Майкъл умира на 53 години на 25.12.2016г.

Джордж Майкъл е един от най-успешните британски артисти на всички времена – заедно с Андрю Риджли от дуета Wham! и след това като солов изпълнител, той продава повече от 115 милиона копия албуми.

В официалното съобщение на Дейвид Остин, мениджър на Джордж Майкъл, негов дългогодишен творчески партньор и приятел от детинство, се казва:

„В продължение на три години Джордж, аз и невероятният екип на Sonyработихме неуморно, за да създадем този красив продукт „Listen Without Prejudice vol.1/MTV Unplugged“ и да реализираме филма ‘Freedom’. Всички знаят какъв перфекционист беше Джордж по отношение на работата, той участваше от началото да края на целия процес. Истинска благословия и ценен дар е да бъдеш ръководен от такъв гений. Изключителната екипна работа и огромната любов към Джордж от страна на публиката, направиха всичко това възможно. Изключително сме горди, че имаме НОМЕР ЕДНО албум в класацията на Великобритания“.

 

Съдържание:

LISTEN WITHOUT PREJUDICE vol.1        MTV UNPLUGGED

Praying For Time                                         Freedom! ‘90

Freedom! ’90                                                Fastlove

They Won’t Go When I Go                            I Can’t Make You Love Me

Something To Save                                      Father Figure

Cowboys And Angels                                    You Have Been Loved

Waiting For That Day                                   Everything She Wants

Mothers Pride                                              The Strangest Thing

Heal The Pain                                              Older

Soul Free                                                     Star People

Waiting (Reprise)                                        Praying For Time

Fantasy featuring Nile Rodgers

Свързани новини

"Freedom" vs "Solar Power"

21.06.2021

Чуй неиздаван сингъл на George Michael

06.11.2019

Още неиздавани песни на George Michael

16.08.2019

Cпециално издание на George Michael

18.10.2017

George Michael - "Fantasy"

08.09.2017