Излиза специално издание на Listen Without Prejudice/MTV Unplugged на George Michael

В кариера, продължила 35 години, George Michael даде на света изключително музикално наследство, започнало с дуета Wham! и продължило със солова кариера, което го превърна в глобална суперзвезда. George Michael продава над 115 милиона копия от албумите си по целия свят, спечелва редица престижни награди и постига серия от номер едно албуми и сингли в класациите. 
 
Предстоящият двоен албум включва ремастерирана версия на емблематичния албум на George Michael Listen Without Prejudice Vol.1 в 1CD; в CD2 - ремастерирана версия на незабравимия акустичен концерт на George Michael за сериите MTV Unplugged от 1996. Концертът, състоял се на 11 октомври 1996, в "Три Майлс Айлънд Студиос" в Източен Лондон, включва 10 от най-големите хитове на George Michael от периодите на Wham!, Faith, Listen Without Prejudice Vol.1 (Freedom ’90), представени по един изключително интимен и емоционален начин. MTV Unplugged концертът се издава за първи път. Двойното издание включва и специалната версия на сингъла "Fantasy" с участието на Nile Rodgers. Графичното оформления на предстоящия проект е концептуализиран от самия George Michael. Оригиналният албум Listen Without Prejudice Vol 1 ще бъде преиздаден и на винилова плоча. Дигитална версия на албума ще бъде налична във всички легални платформи за даунлоад и стрийминг услуги.
 
Listen Without Prejudice/MTV Unplugged - съдържание:
CD1 Listen Without Prejudice (Remastered)
1 Praying For Time 
2 Freedom! '90
3 They Won't Go When I Go 
4 Something To Save
5 Cowboys And Angels 
6 Waiting For That Day
7 Mother's Pride
8 Heal The Pain 
9 Soul Free
10 Waiting (Reprise)
 
CD2 MTV Unplugged 
1 Freedom! '90
2 Fastlove 
3 I Can't Make You Love Me 
4 Father Figure
5 You Have Been Loved 
6 Everything She Wants 
7 Strangest Thing
8 Older 
9 Star People
10 Praying For Time 
11 Fantasy (ft. Nile Rodgers) 
 
CD3 B Sides & Rarities 
1. Soul Free (Special Radio Edit)
2. Freedom! (Back To Reality Mix)
3. Freedom (Back To Reality Mix Edit)
4. Fantasy 90
5. Freedom (Edit)
6. Cowboys & Angels
7. If You Were My Woman
8. Too Funky (Edit)
9. Crazy Man Dance
10. Do You Really Want To Know 
11. Happy
12. Too Funky (Extended) 
13. Too Jazzy (Happy Mix)
14. Fantasy 98
15. George Michael with Paul McCartney – Heal The Pain
16. George Michael with Astrud Gilberto – Desafinado
 
DVD 
1. The Southbank Show 1990 
2. Freedom! '90 promo 
3. Praying For Time promo 
4. Freedom 90 MTV 10th Anniversary
 
Listen Without Prejudice Vol 1. е вторият солов албум на George Michael. Песните в албума са аранжирани, продуцирани и почти изцяло написани от него. Албумът утвърждава George Michael като един от водещите артисти на световната сцена – не само като изпълнител, но и като творец. 
 
Зашеметяващият успех на първия самостоятелен албум на George – Faith – го изстрелва на върха на класациите, носи му огромна слава и го нарежда сред малцината артисти с мултимилионни продажби по целия свят. Това, разбира се, е сбъдната мечта за лейбъла, но George Michael има други планове. Избира да следва творческите си инстинкти и на обложката за предстоящия албум Listen Without Prejudice Vol. 1 да няма негова снимка, да няма физическо участие и в рекламната кампания за албума. Вместо това, George Michael предоставя на музикалната компания видеоклипа към "Freedom! ‘90", в който участват пет от най-популярните красавици в света, с липсинк изпълнение на мястото на George. Всичко това води до разногласия между George Michael и Sony Music за начина, по който трябва да се рекламира албума. 
 
 
Албумът става мултиплатинен бест-селър, номер едно в класацията на Великобритания, задминава продажбите на Faith и е сертифициарн с 4 пъти платинен статус. Звученето на песните в Listen Without Prejudice Vol.1 преобръщат до голяма степен представите в поп музиката към момента и за всички става ясно, че един световен артист руши стереотипите, за да тръгне по собствен път. 
 
Мъчително съдебно дело срещу Sony Music блокира George Michael като артист за близо две години. През това време той взима съзнателното решение да канализира цялата си енергия и усилия в оспорването на условията на стандартния звукозаписен договор в подкрепа на всички артисти. George Michael губи делото, но печели личната и артистична свобода, за която копнее.
 
Двадесет и шест години по-късно, George Michael и Sony Music отдавна са се помирили. Listen Without Prejudice Vol 1. остава забележително, неподвластно на годините и тенденциите произведение: от емоционалната протестна песен "Praying For Time" и "Mother’s Pride", през автобиографичната "Freedom! ‘90", до лиричната "Cowboys & Angels". Това е музиката, на която George Michael е напълно отдаден. 

Свързани новини

"Freedom" vs "Solar Power"

21.06.2021

Чуй неиздаван сингъл на George Michael

06.11.2019

Още неиздавани песни на George Michael

16.08.2019

Джордж Майкъл оглави класациите

30.10.2017

George Michael - "Fantasy"

08.09.2017