Bryan Adams създава саундтрака за мюзикъла "Хубава жена"

Абсолютният филмов хит от 1990 "Хубава жена" ще бъде превърнат в мюзикъл, чиято световна премиера ще се състои следващата пролет в Чикаго, преди да се премести на Бродуей. Саундтракът - текст и музика - ще бъде създаден от Bryan Adams и дългогодишния му колега Jim Vallance.
 
Дебютът на "Хубава жена: Мюзикълът" ще се състои на 13 март 2018 и ще стигне до Бродуей през есента. Samantha Barks и Steve Kazee ще се въплътят в образите, изиграни от Julia Roberts и Richard Gere. Jerry Mitchell е нает като режисьор и хореограф.
 
Макар оригиналният саундтрак да стана три пъти платинен - с актуални за времето си хитове като "King of Wishful Thinking" на Go West и "It Must Have Been Love" на Roxette, и привлякъл вниманието на новите поколения към класиките на Roy Orbison ("Oh, Pretty Woman") и David Bowie ("Fame"), продуцентите са избрали да се спрат на опцията за изцяло нови композиции от Adams.
 
Канадецът призна пред Billboard, че от години лобира да му дадат този шанс - още от първия път, когато чул за плановете за създаване на мюзикъл. Едва през 2015 обаче той и Vallance получават задачата. "На практика се явихме на прослушаване", казва Adams. "Jim и аз написахме три песни, които са подходящи за сцената, след това се срещнахме с продуцентите и получихме класическото "ОК, момчета, сега си тръгвайте, за да поговорим за вас и ако има нещо, ще ви звъннем ние, не ни търсете вие". Час след това дойде обаждането."
 
Изпълнителят обаче коментира и по-високото ниво на сложност да пишеш музика с обща тема, вместо несвързани една с друга песни. "Провеждаме от онези огромни срещи с по 20-25 човека, които обсъждат какво ще се случва, а ние се измъкваме, за да попишем музика", казва Adams. "Очевидно тези неща се променят много с приближаването на датата, така че сцената е различна от тази с група. Има много аранжименти - музиката ту е активна, ту остава фон, докато вървят репликите, или изобщо спира - много повече работа има от правенето на албум. Но е адски забавно."
 
Сценарият е дело на J.F. Lawton и Garry Marshall, съответно сценарист и режисьор на филма. Това е и последният проект на Marshall, който си отиде миналата година.

Свързани новини

"Кick Ass" рок от Брайън Адамс

20.12.2021

Брайън Адамс засне календара на Pirelli

03.12.2021

Броени дни до концерта на Bryan Adams

12.11.2019

Bryan Adams с концерт в Пловдив наесен!

10.06.2019

Bryan Adams пуска best of колекция

20.10.2017