Виртуозът David Garret с грандиозен летен концерт в София

Световноизвестният виртуозен цигулар David Garret ще изнесе грандиозен концерт, част от световното си двойно турне "Explosive – Live" на 6 юни 2018 в зала Арена Армеец в София, съобщи bgnes.com. Суперзвездата и неговата група ще представят пълната програма от двата последни албума на гениалния музикант, събрана в един уникален спектакъл, правен специално за арени. 
 
След първото си посещение у нас през февруари 2018, когато David Garret ще представи своята класическа програма заедно с пианиста Жулиен Куиентин, звездата ще се завърне през юни с най-грандиозната си пълна кросоувър продукция, в която ще бъде с огромен бенд на сцената, впечатляващи с размерите си електронни екрани и спиращи дъха сценични ефекти. 
 
Предстоящият концерт у нас предоставя уникалната възможност на почитателите на виртуозния артист да чуят най-новите му песни, в които свири на електрическа цигулка. Специално за настоящия световен тур, David събира продукцията си от превърналите се в тотални музикални феномени албуми Explosive и Rock Revolution в един мащабен, грандиозен спектакъл. 
 
Първата част от турнето пожъна огромен успех с продадените рекордни 300 000 билета и дава всички предпоставки за дори още по-успешна втора част, която ще мине през Аржентина, Бразилия, Полша, Прибалтика, Израел, Румъния и разбира се, България. "Explosive – Live" е уникална кросоувър програма,  която представлява микс от тежки и интензивни рок мелодии и великолепни балади, примесени с първокласна класическа музика. 
 
Наричан "Паганини на поп звездите" и "Джими Хендрикс на цигуларите", David Garret е "Цигуларят на Дявола" на нашето време, магически смесващ мелодиите на Metallica и Моцарт. Окачествен като пионерът в модерното "кросоувър" течение, както и като един от най-талантливите и виртуозни музиканти, David се чувства еднакво "у дома си", независимо дали изпълнява най-сложните класически композиции заедно с водещи световни оркестри и диригенти, или свири неостаряващите рок класики на мащабните и претъпкани стадиони. 
 
Обожаван от милиони фенове по целия свят, David Garret е продал милиони билети и е спечелил 23 златни и 16 платинени награди на най-разнородни музикални форуми в градове като Хонг Конг, Германия, Мексико, Тайланд, Бразилия, Сингапур и много други. За албума Explosive е награден със злато в Германия и Австрия, като наградите получава само за няколко седмици. David Garret комбинира харизмата на рок звездата с виртуозността, присъща само на най-талантливите класически инструменталисти на нашето време. 
 
Билети за концерта на David Garret в зала Арена Армеец на 6 юни може да закупите в мрeжата на Ивентим, както и онлайн от 7 декември от 10 часа на цени: 65, 85, 105 лв., както и ВИП 185 лв. Първите 300 билета са 10 лв. отстъпка. 

Свързани новини

Дейвид Гарет с нов сингъл

08.08.2022

Гледаме Дейвид Гарет на стадион "Юнак"

04.07.2022

David Garrett с нов интимен албум

14.10.2020

David Garrett отново идва у нас

04.12.2019

David Garrett празнува юбилей с колекция

26.10.2018