Pet Shop Boys обявиха третия сет от издания в "Catalogue: 1985-2012"

Pet Shop Boys ще пуснат третия сет от албуми в окончателната си серия "Catalogue: 1985-2012" от преиздания на албумите си, излезли чрез Parlophone. 
 
Албумите Please (1986), Actually (1987) и Introspective (1988) ще бъдат преиздадени на 2 март 2018. Албумите са ремастерирани и с нови опаковки, и ще бъдат придружени от "Further Listening" албуми, съдържащи записи с високо качество, включително демота, миксове и ремикси на парчетата от албумите, и други, записани в същия период. Трите албума ще бъдат в опаковка с книжка, съдържаща коментарите на Neil Tennant и Chris Lowe относно всяка песен, както и много снимки от архивите. Дизайнер на проекта е Farrow. 
 
Please е дебютният албум на Pet Shop Boys и е продуциран от Stephen Hague. Издаденият през март 1986 запис достига до третата позиция на класацията UK Official Album Charts и се задържа там 82 седмици, влиза в топ 10 в САЩ, където получава платинен сертификат и успява да продаде над 3 милиона копия в целия свят. В оригиналното си издание албумът съдържа 10 парчета, включително дебютния сингъл на дуото "West End girls", който става първия номер едно със златен сертификат на Pet Shop Boys. През 1987 получи награда в категорията "Best Single" на наградите BRIT Awards, "Best International Hit" на Ivor Novello Awards, както и "Song Of The Decade" Ivor Novello през 2005, дадена от British Academy of Composers and Songwriters. Освен това, албумът достигна до първата позиция в САЩ. Синглите "Love comes quickly", "Opportunities (Let's make lots of money)" и "Suburbia" също са част от Please, като всички от тях са били в топ 20 в класацията UK Singles Chart. Преизданието "Catalogue" включва ремастериран и преопакован винил и двойно CD, с миксове от 7" и 12" и ремикси на парчетата от Please и други от периода на албума.
 
През 1987 Pet Shop Boys издават втория си албум Actually, който става следващия хит на дуото, дебютирайки на втората позиция на UK Albums Chart след излизането си. Албумът е продуциран от Julian Mendelsohn, Stephen Hague, Shep Pettibone, Andy Richards и Pet Shop Boys. През това време дуото достига нови висоти с трите си сингъла номер едно "It’s a sin", "Always on my mind", "Heart" и "What have I done to deserve this", вторият сингъл за дуото с участието на Dusty Springfield. Neil Tennant обобщава: "През това време почувствах, че знаем тайната на съвременната поп музика, че знаем какво трябва да правим." Преизданието на Actually съдържа ремастерирания оригинален албум, записано на двойно CD с бонус материали, включително микс на Shep Pettibone на "Heart", и демо версии и алтернативни миксове на парчетата "One more chance" и "Always on my mind".
 
Също ремастериран, преопакован и преиздаден като част от серията "Catalogue", е и албумът Introspective. Той има продадени над 4,5 милиона копия в целия свят към момента и е първата продукция с участието на Trevor Horn, чийто стил се отразява в звученето на PSB. Легендата от хаус сцената Frankie Knuckles създава микс на "I want a dog", а "Domino dancing" е записана в Маями с продуцента Lewis Martinée. Introspective отразява новия подход на групата относно формата на албума и съответните сингли: всяко от шестте парчета в оригиналния траклист на записа е с продължителност над 6 минути, като след това те са преработени, за да се впишат в традиционния формат на 7". "Идеята беше да направим албум, от който всяко едно парче да бъде сингъл. И в действителност 5 от общо 6 станаха, защото песента "I’m not scared" стана сингъл за Patsy Kensit, или по-точно за групата ѝ Eighth Wonder", споделя Neil Tennant. В преизданието, заедно с ремастерирания запис на оригиналния албум, са включени и бонус материали, като демо версии на "Don Juan" и "Domino dancing", 7" и диско миксове на "Losing my mind" и "Left to my own devices". 
 
Изданията от "Catalogue: 1985-2012" започнаха по-рано тази година на 28 юли с издаването на Nightlife, Release и Fundamental, които влязоха в класацията за албуми топ 40, последвано от издаване на Yes и Elysium на 20 октомври. Новите издания на албумите ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.

Свързани новини

Pet Shop Boys няма да идват у нас

27.05.2022

Pet Shop Boys за първи път у нас!

19.10.2021

10 култови песни и успешните им кавъри

23.08.2021

Pet Shop Boys - “Dreamland”

17.09.2019

Pet Shop Boys с финален сет от Catalogue

05.07.2018