Цирков спектакъл под купола на зала "Арена Армеец" в София

"Арена Армеец" няма купол. И със сигурност световното шоу на най-успешния български цирков артист Енчо Керязов е далече от класическото представление под купола на цирка. 
 
За трета година в София, миг преди пролетта, пристигат световни величия на цирковото и вариететното изкуство, за да създадат заедно един единствен за годината уникален и магичен спектакъл "Нощ на звездите". Струва си той да се види и съпреживее с артистите и публиката в залата не като поредното шоу, вариете или нещо стандартно. Със сигурност не е! 
 
Миналата година, след края на спектакъла, хората излизаха от залата и питаха могат ли веднага да си купят билети за догодина! Ето, времето дойде и тези, които знаят какво се случва в Нощта на звездите, месеци преди датата вече имат запазени места.
 
Какво ще се случи на 17 март в зала "Арена Армеец"? Кои са световните звезди, които пристигат тази година по покана на Енчо Керязов? 
 
Фреди Нок, най-уникалният въздушен акробат, който осъществява екстремните си рекорди на въже без каквато и да е осигуровка и вярва, че има ангели-хранители, ще дойде от Швейцария и за първи път ще се представи на българска сцена. Прави го в подкрепа на талантливите деца, които Фондация "Енчо Керязов" ще награди на специална церемония преди спектакъла. Първите 34 години от живота си, Фреди посвещава на цирковото изкуство. Освен с ходенето по въже е известен и със стрелбата си с арбалет. Той е част от трупата, която за първи път се осмелява да направи на въже пирамида от 7 души, държи и рекорд за най-дълго въртене в колелото на смъртта. В непрекъсната надпревара със себе си, Фреди Нок търси границите на своите възможности. Притежава 22 световни рекорда.  През март 2015 изминава  разстоянието между два планински върха в Алпите и подобрява рекорда за ходене по въже на най-голяма височина, стоял непокътнат в продължение на 41 години – прави го без да има каквото и да е обезопасяване. През август същата година поставя рекорд за най-стръмно изкачване по въже. Месец по-късно се записва в книгата на рекордите на Гинес с още два рекорда - кара колело по въже на най-голямо разстояние и при най-голям наклон на въжето. Рекордите и предизвикателствата продължават, защото той непрекъснато ги търси. За него е важно да прави неща, които никой преди него не е правил.  
 
Въздушните бойци, които миналата година взривиха публиката в Нощта на звездите, отново ще са тук. Салта с мотори, които прелитат на 10 метра височина над 20-метровата сцена! Двойно салто с BMX, три пируета със скутер… Заедно с тях ще бъде и Грегорий Лобко, кралят на екстремното каране на ролери, който ще прелети от 11-метрова кула и с тройно задно салто върху ролерите ще се опита да постави световен рекорд…
 
Виктор Кее е любимецът на публиката в Мулен Руж и Лидо в Париж, Фридрихщадпалас в Берлин, в Лас Вегас, в Сиатъл, в Роял Албърт Хол в Лондон и по целия свят с Цирк дю Солей. Уникалният жонгльор, за когото светът на движението и манипулацията на обекта е физическо проявление на вътрешната емоционална вселена, има свой завладяващ стил от  танц, акробатика и жонглиране с прекрасен балетен финес и чувственост. Звездата на световните сцени има благотворителна организация, която насърчава и развива сред децата изкуството на жонглирането. Всички приходи от специалните си майсторски класове Виктор Кее дарява на Фондацията за подкрепа на нейната благотворителна дейност.
 
Тази година за първи път на една сцена с общо изпълнение ще излязат  тримата най-брилянтни световни еквилибристи, носители на най-високите отличия в цирковото изкуство:
 
Анатоли Залевски единственият еквилибрист в света с награда Златен клоун от Международен цирков фестивал в Монте Карло. Критиката оценява неговото изкуство като бляскаво изпълнение в зрелищен спектакъл с невероятна техника и оригиналност, с изключителна каризма, чар, чувственост, красота и страст! През 2012 година, Залевски е поканен да участва в най-бляскавото светско събитие  в света – връчването на филмовите награди "Оскар"!
 
В света на цирка Олег Изосимов е образец на съвършенната еквилибристика. Той е гордостта на най-голямото цирково училище в света – Московското държавно училище за циково и естрадно изкуство "М. Н. Румянцев - Карандаш". Съвършенното владеене на два различни жанра – класически балет и еквилибритика, носят на Олег Сребърния клоун от Международен цирков фестивал в Монте Карло и още десетки престижни награди от цял свят. Олег Изосимов е канен за артистичен директор в най-престижните вариатета в Германия: "Ронкали Аполо" в Дюселдорф и "Ханса театър" в Хамбург.
 
Енчо Керязов на 33 години получава Сребърен клоун от Международен цирков фестивал в Монте Карло. Той е единственият българин, спечелил това отличие за индивидуален номер и първият носител на наградата на публиката в Монте Карло. Гастролира в цял свят, в най-престижните световни циркови спектакли. В България създава фондация, която вече 7 години подкрепя талантливи деца с изявени дарби в образованието, изкуството и спорта.
 
Тези трима световноизвестни еквилибристи ще изпълнят специално създадена композиция под съпровода на уникална българска музика, изпълнена от... Изненадата предстои.
 
Изненада ще бъде и новата безумно смела роля на актьора Христо Мутафчиев, който ще разчита единствено на точната ръка на Фреди Нок при стрелбата му с арбалет.
 
Кой е Човекът-паяк? Как американката Робин Валенсия ще прелети над 40 метра като живо торпедо? Кои са Ивес и Амбра, и как се ражда магията на любовния им танц? Много изненади очакват публиката на 17 март в "Нощ на звездите" в зала "Арена Армеец". За нея ще танцуват балерините от Националното училище по танцово изкуство, ще пеят децата от вокална формация БОН БОН, Михаела Филева, Славин Славчев и още… Този спектакъл заслужава да се види!

Свързани новини

Наближава "Нощ на звездите" 2023

29.06.2023

Световни звезди в "Нощ на звездите" 2022

26.05.2022

"Нощ на звездите" в София на 21 март

21.02.2020

Идва "Нощ на звездите" на Енчо Керязов

09.01.2017