Вълшебният Мини Арт Фест 8 е подарък за цялото семейство за 1 юни

Единственият фестивал за модерно цирково изкуство отново събира международни артисти в София. Осмото издание на българския фестивал за цирково изкуство Мини Арт Фест 8 (МАФ8) започва точно на 1 юни 2018 от 10:00 ч. в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК, вход свободен. 
 
Участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и 3 български формации. От 1-ви до 3-ти юни ще гледаме представления и всички желаещи ще участват в работилници по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика. За първи път Мини Арт Фест  представя Социален цирк, с което фестивалът прави своеобразен скок от развлечението към изпълнението на социално ангажиран проект. Участват 30 деца и младежи от социални домове в кв. Надежда в София.  
 
Социалният цирк е метод за социализиране и образоване на деца и младежи в неравностойно положение, неговата цел е да създава мостове и да преодолява бариери между хора и групи, действайки като физическо и педагогическо средство. Социалният цирк е нов метод за ефикасна и въздействаща  социална намеса. "Социалният цирк е процес на трениране на редица способности и създаване на мрежа за подкрепа на бъдещи развития, даващи възможност за промяна на социалната позиция на участниците", разкрива Гео Калев, учредител на Фондация Мини Арт. Проектът е разработен с изключителната подкрепа на Цирк ТВАС от Дания, създаден през 1986 г. и водещ в разработването на социални проекти в Европа.
 
Програмата на Мини Арт Фест 8 е наситена с представления и работилници за всички възрасти, за цялото семейство! Мини Арт Фест 8 и София Юнисайкъл Клуб представят най-новия спорт за София - Юнисайкъл. И още:  ще хапваме и пийваме вкусна храна, лимонада, коктейли и крафт бира!  
 
Сцена – Лятно Кино, Амфитеатър Парк НДК, София
Зона работилници зад сцената на Лятно Кино, НДК 
 
Допълнителна програма:
1 юни 17ч. Северен парк, кв Надежда  – Цирк ТВАС - Дания 
2 юни 11ч. Нови Искър,  фестивал "Фамилиада" – COURCIRKOUI Company - Франция  
 
Програма на Социален Цирк:
5 юни - Представление и работилница в ЗО "Кремиковци" 
6 юни - Представление и работилница в бежански лагер "Военна рампа"
7 юни - Международна конференция "Методология на Социалния Цирк", Гьоте институт 
 
УЧАСТВАТ:
Цирк ТВАС - Цирк ТВАС е социален цирков проект, в който циркът се използва като инструмент в образователната и социална работа, съществува от 1986 г. и днес е напълно оборудван цирк в много дисциплини.
 
Тус Самбел (Cie Tout Samba’L) е вече класическа циркова група, родена през 1994. Те създават истинска споделена емоция с публиката. Диалогът е обвързан, всички са готови за игра. Представлението е импровизация със зрителите и сетивата им. 
 
Гранде Лебувски - Гранде Лебувски е комедийно-театрално цирково шоу, което се играе на почти всеки площад в Италия от 5 години насам. Гранде Лебувски е ексцентричен, екстравагантен клоун с характер, който представя цирковото изкуство, привлича тълпи от малки и големи. 
 
Димитър Германов с Мементо - На сцената Димитър смесва танца и театъра с игра с топки (жонглиране), развивайки собствен органичен стил. Представя една нова сценична дисциплина – контактно жонглиране с кристална топка. От 2009 до 2013 работи на сцената в солови и съвместни проекти с други артисти от Израел и Франция.
 
Цирк "Играчка-Плачко" - Цирк "Играчка-Плачко“ стартира през 2014, като съвместен проект за пътуващо представление, между двама клоуни – Мила Иванова (Играчка) и Тихомир Димитров (Плачко). Те са жанрова смеска между театър и цирк, съчетават в себе си голяма порция смях, известна доза страх, интерактивни игри с публиката, показват сръчност и баланс. 
 
Комбино - Комбино e иновативен проект, който изследва комбинациите между жанровете в изкуството и споделянето им в социална среда. В основата му стоят артисти, които творят в сферата на цирка, музиката, танца, театралната игра. 
 
Играй йога е общностна практика, която насърчава личната трансформация. Ние запалваме колективния си потенциал, докато се подкрепяме взаимно, за да достигнем нови висоти. 
 
Играй с музика е културна организация, чиито цели са свързани със създаване на здравословна културно-музикална среда за децата и младежи, организираме музикално училище за деца, чрез което се стреми да прокараме нови идеи в музикалното образование в България. 

Свързани новини

Забележителната история на Pavarotti

12.06.2019

Изложба на The Connor Brothers у нас

12.06.2019

Безплатен цирк за малки и големи

16.05.2019

Снежина Петрова и Владо Пенев в изложба

12.04.2019

Георги Мамалев ще пее c "Пим-Пам"

29.03.2019

Коментари