Загубихме вокалиста на Gravitiy Co. Явор Захариев

Вокалистът на Gravitiy Co. Явор Захариев е починал вчера следобед, официално потвърди сестрата на музиканта. Певецът, който на 22 април трябваше да навърши 39 години, беше настанен в реанимацията на "Пирогов" в сряда, в изключително тежко състояние и лекарите се бореха за живота му до последно. 
 
 
Петър Съмналиев (китара и клавишни), Иво Чалъков (китари) и Стефан Попов (ударни инструменти) заедно с оригиналния вокал Явор Захариев се завърнаха в светлината на прожекторите през 2018. Решението за дългоочакваното възобновяване на активността им дойде месец след два напълно разпродадени концерта в началото на 2018, които към тогавашния момент бяха обявени за ексклузивни, а събирането - за еднократно.
 
 
Gravity Co. е една от най-успешните групи на музикалната ни сцена. За близо 20-годишната си история, инди-електро пионерите получават култов статус в българската музика, както и редица международни признания, сред които това да са първата родна банда в ефира на MTV. 
 
Екипът ни поднася най-искрени съболезнования на близките и роднините на музиканта, когото всички обичахме и ценяхме изключително много. 
 
Благодарим ти за музиката, Яворе. И светъл път.

Свързани новини

Излезе неиздавана песен на Явор Захариев

17.07.2019

Gravity Co. се завръщат на сцената

05.06.2018

Gravity co. с нов проект

29.05.2013

Gravity Co. - The Electric Tour

18.07.2011

Чуй новите - стари Gravity co.

20.05.2010