Примата Гергана Николаева - ментор в нов уникален проект

Оперната прима Гергана Николаева стартира уникален авторски проект, наречен "Всеки може да пее... с Гергана Николаева". Форматът е без аналог в музикалната и артистична среда на България, а героите в него са изкушени от музикалното изкуство, без да са професионални изпълнители. 
 
В проекта изява намират личности с "широка душа и смели мечти", познати от политическия, бизнес и културен елит. "Засега ще запазим имената на участниците в тайна, за да задържим очакването за големия финал, но само ще кажем, че всички са познати лица, изключително изявени авторитети в своята област", издават от екипа на формата и добавят: "Някои от тях имат опит в пеенето, но не пред публика, други искат да сбъднат своята мечта да излязат на сцена, а трети намират в проекта своето място за творчески релакс и лично удоволствие." 
 
В рамките на месец, участниците ще се обучават в тънкостите на пеенето, говорен глас и неговото въздействие; сценично поведение и пренасянето му в професионалната или ежедневна среда; психологическа подготовка преди публична изява; работа със синбек и професионален озвучител; интерпретация; екипна работа; синхрон в дует и др. На финала, който ще се състои на 27-ми февруари в Sofia Live Club, всички ще представят свое изпълнение на популярна песен в концерт на живо. 
 
"Преживяването както за мен, така и за участниците е изключително вълнуващо", споделя Гергана Николаева. "Цял месец ще работим в индивидуални часове, с персонални упражнения и предизвикателства, а накрая ще обединим всичко в атрактивен финал. Програмата на големия концерт ще бъде динамична и разнородна: всеки участник сам ще избере какво да представи - от рок, през популярна музика до опера. Издавам и една малка тайна: като дуетна половинка в някои от песните ще се появи Тони, изпълнителката на "Всичко било е насън", но това няма да е единственият популярен изпълнител, който ще се качи на сцената заедно с участниците", каза още Гергана Николаева.
 
Оперната прима добави, че за този формат няма ограничения във възрастта, но тъй като са се появили много запитвания от тийнейджъри, предстои да се направи издание само за участници до 18 годишна възраст.  
 
Гергана Николаева наложи на музикалния пазар иновативен, кросовър стил, определян като среща между поп музиката и класиката. В световен мащаб идеята се популяризира от имена като Лучано Павароти, Монсерат Кабайе, но за България, това е първия по рода си цялостен проект, издаден в албум. Нестандартният проект донесе на изпълнителката и номинация за "Жена на десетилетието". Албумът Pop Мeets Classic е със специалното участие на Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Тони, Лео, Камен Воденичаров и Дичо. Съвсем скоро оперната прима ще влезе в главна роля в "Парижката Света Богородица", постановка на операта в Стара Загора. 

Свързани новини

Мегапродукция със звезден състав

28.06.2022

Гергана Николаева + пиано и цигулка

04.04.2022

Празничен концерт за Деня на София

09.09.2021

Опера и джаз в интересна комбимнация

04.06.2021

"Жена на десетилетието": Гери Николаева

25.02.2019