Празничен концерт за Деня на София с Максим Ешкенази и Оркестъра на Класик ФМ

Празничен концерт за Деня на София с Максим Ешкенази и Оркестъра на Класик ФМ радио и солисти оперната певица Гергана Николаева и пианистът Георги Черкин кани софиянци и гости на града на 17 септември в зала „България“.
 
В деня на големия християнски празник „Вяра, Надежда и Любов“ изпълнителите ще поднесат своя подарък чрез своето изкуство и с музиката на великите композитори В. А. Моцарт, П. И. Чайковски, И. Албенис и др.
 
С много любов и усет към детайла артистите ще представят програма от популярни музикални шедьоври – вълнуващи и вдъхновяващи мелодии с непреходна стойност.
 
Една част от творбите ще прозвучат в авторските аранжименти за пиано и оркестър на Георги Черкин, които вече са любими на българската публика и се радват на голям успех.
 
Гергана Николаева със своя въздействащ и богат тембър ще пренесе слушателите в света на бароковата емоционалност. Певицата, която умее да разчупва стереотипите и границите между различни стилове, е подбрала две много въздействащи арии от опери на Хендел: "Ombra mai fu" из операта „Ксеркс“ и „Lascia ch'io pianga" из операта „Риналдо“.
 
В изпълненията си тя включва също забележителното „Адажио“ от Томазо Албинони, което ще звучи в авторски вариант на Георги Черкин за глас, пиано и оркестър. Освен соловите изяви публиката ще чуе оркестрови пиеси от Й. С. Бах (Бранденбургски концерт №3), В. А. Моцарт (Дивертименто в ре мажор) и Панчо Владигеров (Прелюд и Господско хоро). 
 
Събитието „София, празнувай с класика!“ ще се състои на 17 септември от 19:30 ч. в зала „България“. Концертът е част от официалната програма на Столична община за Деня на София.
 
Партньор в организацията е и Софийската филхармония. Всички, които желаят да присъстват, могат да получат безплатна покана през сайта TicketsBG.com, както и във фоайето на залата един час преди началото на концерта. Броят на публиката ще бъде съобразен с противоепидемичните мерки за съответния период.
 
 
Концертът се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“ с подкрепата на Столичната община.

Свързани новини

Наближава Банско Опера Фест 2017

22.08.2017

Откриха Банско Опера Фест

26.08.2016

Oперният фест представя оперета

25.08.2015

Банско Опера Фест вече е три дни

11.08.2015