Roger Taylor коментира идеята за продължение на "Бохемска рапсодия"

Барабанистът на Queen Roger Taylor сподели в скорошно интервю пред "Rolling Stone" мнението си за възможното продължение на хитовия биографичен за групата филм от 2018.
 
Режисиран от Dexter Fletcher, филмът - който проследява историята на Queen, от формирането им през 1970, до легендарния им концерт в рамките на инициативата Live Aid през 1985 - спечели четири Оскара миналата година, включително за Най-добър актьор за Rami Malek в главната роля на Freddie Mercury, и изкара над $900 милиона в бокс офиса, което го превърна в най-печелившия музикален биографичен филм в историята.
 
"Мисля, че наистина трябва да се отдръпнем и да дадем година-две на нещата да отлежат, след което да видим дали това изобщо е възможно, реалистично и убедително да се направи", казва Taylor за идеята за втора част на филма за Queen. "Филмът беше невероятен хит. Ние, разбира се, много се радвахме. Но не искам да излиза, че искаме да "доим" филма отново. Трябва да се появи много, много добър сценарий, за да може идеята да се получи. А в този момент, просто не виждам как това може да се случи."
 
Ако все пак такъв проект се осъществи, ще се концентрира върху последните години на Mercury, в които той се отдръпва от публичния живот, за да се бори с HIV диагнозата си, както и записите на албумите на Queen The Miracle и Innuendo, преди смъртта му през 1991, на 45 години, от усложненията на болестта му.
 
"Това е времето след Live Aid", казва барабанистът. "И ако някой се появи с брилянтен план, може да го обмислим. На този етап обаче просто сме щастливи от това, което филмът постигна. Толкова често продълженията не стигат нивото на първата част. Да, има късметлии, на които им се получава, но като цяло, за мен това е много опасна територия." 

Свързани новини

Изненада!

01.12.2023

Queen са по-заредени от всякога

30.03.2023

Легендата от Queen стана рицар

15.03.2023

Нова песен с гласа на Фреди Меркюри

14.10.2022

Албум на Queen направи рекорд

20.07.2022