Andrea Bocelli изпраща послание за вяра, надежда и любов с новия си албум

Днес най-обичаният тенор на планетата - Andrea Bocelli, представя новия си албум Believe – трогателна и лична колекция от песни, които са празник за силата и красотата на музиката! 
 
Днес Andrea Bocelli обявява и ексклузивен глобален лайвстрийм концерт с билети, "Believe in Christmas", който ще се излъчи на живо от оперната зала Teatro Regio di Parma в Парма, Италия на 12-ти декември 2020. Единственото по рода си, заснето от няколко гледни точки празнично събитие, ще включва вълнуващи изпълнения на Andrea, който ще получи подкрепа от други музиканти и специални звездни гости. Концертът ще бъде стриймван на живо в цял свят в различни часови зони. За спектакъла Bocelli се доверява на креативния директор Franco Dragone (познат от впечатляващите си проекти с Цирк дю Солей), с който тенорът подготвя магическа програма за начало на празничния сезон.
 
Новият албум Believe и новината за Коледния концерт идват няколко месеца след "Музика за надежда" – рекордното събитие, по време на което което тенорът направи вълнуващи изпълнения на велики класики в абсолютно празната катедрала Дуомо в Милано на католическия Великден. Изключителният концерт е стриймван на живо от милиони зрители глобално и обединява света във време, когато много хора са разделени един от друг, изолирани вкъщи. В първите си 24 часа събитието е гледано от над 28 млн. души и чупи рекорда за лайвстрийм с най-голяма аудитория в историята на YouTube.  
 
 
Съпродуценти на Believe са Steven Mercurio и Haydn Bendall. Албумът е забележителна колекция от песни, които са поддържали и вдъхновявали Bocelli през годините. В него са включени и дуети с Alison Krauss и Cecilia Bartoli – 2 изпълнителки, чиито неповторими гласове са слушани и обичани навсякъде по света, неиздавано произведение от късния период на легендарния италиански композитор Ennio Morricone, както и "Gratia Plena" – финалната песен от новия високооценен от критиците филм – “Fatima”. Специално за албума Bocelli композира и свои лични интерперетации на великите класики "Ave Maria" и "Padre Nostro".
 
 
Believe разглежда много лични за Bocelli теми: “Концепцията зад албума е базирана на 3 думи: вяра, надежда и милосърдие. Това са онези 3 изключителни неща, които придават смисъл и завършеност на нашите животи.” Bocelli вярва, че музиката помага на душата по начин, който кореспондира с най-фините нюанси на човечеството, независимо от индивидуалната вяра: “Хубавата музика носи със себе си силно послание за мир и приятелство, показва ни красотата и ни помага да отворим сърцата и умовете си.”
 
Believe - съдържание:
1. YOU’LL NEVER WALK ALONE
2. FRATELLO SOLE SORELLA LUNA (DOLCE È SENTIRE)
3. HALLELUJAH 
4. PIANISSIMO дует със Cecilia Bartoli
5. AMAZING GRACE дует с Alison Krauss
6. PREGHIERA (ALLA MENTE CONFUSA)
7. GRATIA PLENA (от филма “Fatima”)
8. CANTIQUE DE JEAN RACINE
9. INNO SUSSURATO
10. OH, MADRE BENEDETTA! (ADAGIO DI ALBINONI) 
11. I BELIEVE дует със Cecilia Bartoli
12. AVE MARIA 
13. ANGELE DEI 
14. AGNUS DEI
 
Билетите за събитието "Believe in Christmas" ще бъдат налични ексклузивно ТУК от 20-ти ноември (петък). У нас концертът ще се излъчи на 12-ти декември (събота), 22 часа. Концертът може да бъде гледан единствено на живо с билет за събитието и няма да бъде наличен на запис след края му.

Свързани новини

Маестрото отново у нас!

06.03.2024

Дейвид Гарет с нов сингъл

08.08.2022

Андреа Бочели с олимпийска песен

10.02.2022

Андреа Бочели подарява свой концерт

10.12.2021

Матео Бочели дебютира със "Solo"

08.10.2021