Beyoncé с 9 номинации за Grammy, след нея са Dua Lipa и Taylor Swift

Суперзвездата Beyoncé получи най много номинации за наградите Grammy. R&B дивата ще се състезава в девет категории и е сред претендентите за престижните музикални отличия в авторитетни категории като "Албум на годината" и "Песен на годината". Напомняме, че до момента изпълнителката на Single Ladies има спечелени 24 златни грамофончета и сега дава сериозна заявка качествено да увеличи тяхната бройка. 
 
Beyoncé изпревари по брой номинации британската изпълнителка Dua Lipa и американката Taylor Swift, които получиха по шест споменавания.
 
Номинациите за Beyoncé отличават най-вече за песента й "Black Parade", която е създадена с почит към културата и политическата ангажираност на афроамериканците. Хитът излезе точно в разгара на масовите протести, заради насилието на полицията над чернокожите в САЩ.
 
"Black Parade" ще се състезава в категориите "Песен на годината" и "Запис на годината". Хитът ще се конкурира в тези две категории с "Don't Start Now" на Dua Lipa. За "Песен на годината" ще се бори и Taylor Swift с "Cardigan", а албумът й Folklore, създаден по време на първия локдаун ще претендира за "Албум на годината". 

Свързани новини

Adel и Beyoncé записват дует

08.01.2021

Beyoncé представя "Black Is King"

30.07.2020

Beyoncé изненада феновете с ново парче

22.06.2020

Излязоха неиздавани песни на Beyoncé

04.12.2019

Наближава ли реюниън на Destiny’s Child?

08.08.2019