Документалният, интимен филм-портрет "ТINA" с премиера през март

"ТINA", документален филм от режисьорите Dan Lindsay и T.J. Martin, заедно с продуцентката Diane Becker, е разкриващ и интимен поглед към живота и кариерата на музикалната икона Tina Turner, начертала невероятния си възход към ранна слава, персоналните и професионални борби в живота си, и още по-невероятното си възраждане като глобален феномен през 80-те. Документалният филм дебютира в събота, 27 март, по HBO и HBO Max.
 
Този откровен, динамичен разказ съдържа проницателни интервюта със самата Tina и с най-близките й хора. Той също така включва изобилие от невиждани досега кадри, аудио записи и лични снимки, разказващи дълбока и увлекателна история за кралицата на рок енд рола в цялата й сложност.
 
През есента на 1981, борейки се да постигне значимост на кариерата си, Tina Turner провежда интервю с Carl Arrington, музикалния редактор на сп. "People". Пет години по-рано тя подава молба за развод с Ike Turner, съпруг и музикален партньор над 16 години. Заедно те изкачват класациите и написват музикална история с хитовете си “A Fool in Love”, “River Deep – Mountain High” и “Proud Mary”. Извън сцената изглеждаше, че имат добър брак и семеен живот.
 
Историята, която разказва на Carl, е искрен и мъчителен разказ на насилие и мъчение, от които е страдала по време на брака си, и смелото бягство, което предприема след години травма. Изгубила всичко, освен името си при развода, Tina прекарва няколко години в Лас Вегас, пеейки в кабаретни клубове и появявайки се по различни телевизионни предавания. През 1983, на 44 години, тя записва албума Private Dancer за само две седмици и бързо се превръща в комерсиална сензация. Сингълът “What’s Love Got To Do With It” стана първия й и единствен неин №1 в класацията Billboard.
 
Пристига Tina 2.0. Private Dancer продава над 12 милиона копия по света и циментира Tina като истинска суперзвезда. Тя е пяла с Mick Jagger в LiveAid, печелила е редица Grammy и е написала бестселинг автобиографията “I, Tina.” През 1988 Tina пее пред рекордна тълпа от 180 000 души в Бразилия. През 1993 за живота й се прави филм с участието на Angela Bassett. Славата й расте, както и идентичността й като културен символ, превръщащ се във въплъщение на сила и устойчивост за феновете си. Н
 
В допълнение на зашеметяващото количество архивни кадри в 60 години, документалният филм включва редица интервюта, включително с Angela Bassett, Oprah Winfrey, журналиста Kurt Loder, който съвместно е писал “I, Tina”, автобиография, която вдъхновила филма, драматурга Katori Hall, написал “Tina – The Tina Turner Musical”, и съпруга и бивш мениджър Erwin Bach.
 
"ТINA" стига до емоционален завършек с легендата, която прави поклон по време на откриващата вечер на бродуейския мюзикъл, посветен на живота й - подходяща лебедова песен за невероятно талантлив изпълнител, който смело казва своята истина за домашното насилие и отказва да позволи на годините, пола или трудното минало да стоят на пътя й.

Свързани новини

Ексклузивният концерт скоро и у нас

29.03.2024

Tina Turner влиза в Залата на Славата

13.05.2021

Kygo и Tina Turner с хитов римейк

22.07.2020

Tina Turner на 80

26.11.2019

Документален филм за Tina Turner

11.05.2018