Tina Turner влиза в Рок енд Рол Залата на Славата!

Изключителната Tina Turner, Foo Fighters, The Go-Go's, Jay-Z, Carole King и Todd Rundgren ще бъдат въведени в Рок енд Рол Залата на Славата тази година. Церемонията по въвеждането ще се случи в Кливланд, Охайо, на 30 октомври.
 
 
LL Cool J, Billy Preston и Randy Rhoads ще получат признанието Musical Excellence. Kraftwerk, Gil Scott Heron и Charley Patton пък ще бъдат отличени с Early Influence Award, а наградата на името на Ahmet Ertegun ще получи основателят на Sussex Records, Clarence Avant.
 
 
Въвеждането на Turner, King и The Go-Go's е първият път, в който три жени-артисти биват въведени индивидуално в категорията "Изпълнители". "Това е най-разнородният випуск в историята на Залата," похвали се председателят John Sykes. "И наистина демонстрира нестихващата отдаденост на Залата да отдава чест на артистите, които са създали не само рок енд рола, но и звука на младата култура."
 
 
Повече от 1200 международни артисти - включително настоящи лауреати, историци и членове на музикалната индустрия, дадоха гласовете си за финалистите. За да имат право да бъдат номинирани, кандидатите трябва да са издали дебюта си преди поне 25 години.
 

Свързани новини

"ТINA" с премиера през март

18.02.2021

Kygo и Tina Turner с хитов римейк

22.07.2020

Tina Turner на 80

26.11.2019

Документален филм за Tina Turner

11.05.2018

Tina Turner: "Простих на Ike за всичко"

22.03.2018