Tina Turner влиза в Рок енд Рол Залата на Славата!

Изключителната Tina Turner, Foo Fighters, The Go-Go's, Jay-Z, Carole King и Todd Rundgren ще бъдат въведени в Рок енд Рол Залата на Славата тази година. Церемонията по въвеждането ще се случи в Кливланд, Охайо, на 30 октомври.
 
 
LL Cool J, Billy Preston и Randy Rhoads ще получат признанието Musical Excellence. Kraftwerk, Gil Scott Heron и Charley Patton пък ще бъдат отличени с Early Influence Award, а наградата на името на Ahmet Ertegun ще получи основателят на Sussex Records, Clarence Avant.
 
 
Въвеждането на Turner, King и The Go-Go's е първият път, в който три жени-артисти биват въведени индивидуално в категорията "Изпълнители". "Това е най-разнородният випуск в историята на Залата," похвали се председателят John Sykes. "И наистина демонстрира нестихващата отдаденост на Залата да отдава чест на артистите, които са създали не само рок енд рола, но и звука на младата култура."
 
 
Повече от 1200 международни артисти - включително настоящи лауреати, историци и членове на музикалната индустрия, дадоха гласовете си за финалистите. За да имат право да бъдат номинирани, кандидатите трябва да са издали дебюта си преди поне 25 години.
 

Свързани новини

Ексклузивният концерт скоро и у нас

29.03.2024

"ТINA" с премиера през март

18.02.2021

Kygo и Tina Turner с хитов римейк

22.07.2020

Tina Turner на 80

26.11.2019

Документален филм за Tina Turner

11.05.2018