Какво да очакваме от наградите Грами 2021

Церемонията по раздаването на тазгодишните награди "Грами" беше отложена с цели два месеца, но шоу ще има!

63-тото издание на наградите "Грами" ще се случи на 14 март в Лос Анджелис. В България можем да гледаме шоуто рано сутринта в понеделник на официалния сайт Grammy.com, както и на живо в YouTube.

Въпреки пандемията, концерт ще има, но при доста ограничения. Негов водещ ще бъде Тревър Ноа, а на сцената ще видим голяма част от номинираните артисти - сред които Тейлър Суифт, BTS, Били Айлиш, Дуа Липа, Хари Стайлс, Post Malone и много други. Публика няма да има, а в залата ще бъдат само номинираните за награди артисти и техните близки.

The Weeknd бойкотира Грами Академията, след като остана без нито една номинация

На сцената ще излезе новата група Silk Sonik ft. Бруно Марс и Андерсън Паак. Очаква се звездното дуо да вдигне градусите на макс, изпълнявайки на живо премиерния си сингъл.

Друга любопитна поява ще е тази на момчетата от BTS, които влязоха в историята като първата корейска група с номинация за "Грами" за парчето им "Dynamite". Също така, те за първи път ще направят самостоятелно шоу на живо по време на  престижното събитие. 

Бруно Марс и Андерсън Паак представиха Silk Sonic и "Leave the Door Open"

Най-много номинации тази година има поп звездата Бионсе (Beyonce) - цели 9, най-вече за песента й "BLACK PARADE". Певицата вече има 24 награди "Грами".

Погледите ще бъдат вперени към R&B иконата в очакване да се отрупа с грамофончета, но изненади не са изключени, тъй като конкуренцията при изпълнителките е особено силна.

За наградата "Песен на годината" се състезават още Дуа Липа (Dua Lipa) с "DON'T START NOW" и Били Айлиш (Billie Eilish) с "EVERYTHING I WANTED".

Тук номинирани са още:

Black Pumas - COLORS

DaBaby Ft. Roddy Ricch - ROCKSTAR

Doja Cat - SAY SO

Post Malone - CIRCLES

Megan Thee Stallion Ft.Beyoncé  - SAVAGE

Големият въпрос е кой ще спечели най-престижната награда "Албум на годината"?

Тук любопитното е, че за трети път в тази категория е номинирана певицата Тейлър Суифт (Taylor Swift) с нейния албум "folklore". Така, ако в неделя Суифт вземе грамофончето ще се превърне в първата изпълнителка, която печели най-престижната награда за трети път в кариерата си.

Номинирани за "Албум на годината" са още:  

Jhené Aiko - CHILOMBO 

Black Pumas -  BLACK PUMAS (DELUXE EDITION)

Coldplay - EVERYDAY LIFE

Jacob Collier - DJESSE VOL.3

HAIM - WOMEN IN MUSIC PT. III

Dua Lipa - FUTURE NOSTALGIA

Post Malone - HOLLYWOOD'S BLEEDING

Свързани новини

Радост и сълзи!

14.11.2023

Грами 2024

13.11.2023

Още изпълнители на BRITs 2023

25.01.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023

Номинации за "Златен глобус" 2023

13.12.2022