Колко богат e всъщност Кание Уест

Кание Уест е най-богатият чернокож мъж в света!
 
Тази сензационна новина беше разпространена с изчисления, че нетното богатство на рапъра ще надскочи 6.6 милиарда долара, благодарение на колосалната сделка с модния гигант Gap, която ще прибави към сметката му още близо 1 милиард долара.
 
Списание Forbes, което прави класациите на най-ботатите хора обаче опроверга тази информация. Оттам написаха, че това са неверни твърдения, които се позовават фантазни прогнози за продажби, които не са се състояли. Така Forbes продължава да твърди, че богатството на Уест няма как да надвиши 1.8 милиарда долара. 
 
Спорът между престижното икономическо издание и скандалния рапър за това колко богат е той всъщност започна преди една година, когато Forbes написа, че Кание има имущество на стойност 1 милиард долара. Тогава Уест оспори фактите и настоя да влезе в челната тройка на най-богатите рап изпълнители, с притежания на стойност 3,3 милиарда долара. Така той щеше да се нареди след Jay-Z, който от няколко години окупира първата позиция. 
 
Forbes обаче твърди, че Кание има 1,8 милиарда долара. Изданието изтъква огромния скок от миналия май месец, когато нетната стойност на състоянието му беше в размер на 1,3 милиарда долара. Според оценката на Forbes най-голяма част от богатството на Кание идва от марката Yeezy, притежава 160 млн. долара в банкови сметки и други активи. Музикалният му каталог е на стойност 90 млн. долара. Очкванията са обаче, че евентуалният развод със съпругата му Ким Кардашиян, с която се разделиха, ще стопи активите му. 
 
"Робърт Ф. Смит на Vista Equity е най-богатият чернокож в САЩ с богатство на стойност около 6 милиарда долара, докато Алико Данготе от Нигерия има 11,8 милиарда долара и  е най-богатият чернокож в света.", пише списанието. 

Грами 2021: Всички отличени 

Въпреки че Кание Уест пак се размина с топ 3 на най-богатите рапъри (Преди него Jay-Z, Dr. Dre и P. Diddy), той спечели 22-та си награда "Грами" на последната церемония. С това изпревари Jay-Z, който има 21 грамофончета. Уест спечели за най-добър  християнски албум за "Jesus Is King".  
 

Свързани новини

The Weeknd вместо Йе на Coachella

07.04.2022

Изхвърлиха музиканта от събитието

21.03.2022

Грами 2022: Ето кой ще пее на сцената

16.03.2022

Кание Уест и Мерилин Менсън пак заедно

01.02.2022

Готов е афишът на Coachella 2022

13.01.2022