Оливия Родриго обяви дебютния си албум

Тийн-сензацията Оливия Родриго, която прекара месеци на върха на световните класации с дебютния си сингъл "Drivers License", обяви първия си студиен албум "Sour". Той ще излезе на 21 май. 

Звездата на Дисни сътвори история с пускането на "Drivers License", тъй като песента стоя най-дълго под номер 1 за дебютен сингъл в Обединеното кралство след хита "Crazy" на Гнарлс Баркли от 2006 г.. След премиерата си през януари, сингълът в  продължение на два месеца оглавяваше и Billboard Hot 100. 

Оливия Родриго пак е номер 1

18-годишната изпълнителка представи корицата на албума и заглавията на 11-те песни вътре.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Olivia Rodrigo (@oliviarodrigo)

Преди дни тя пусна и втория си сингъл - "Deja vu". Родриго сподели, че винаги се е изкушавала да направи песен за нещата, които преживява и сякаш вече са се случвали преди това в живота й. 

"Понятието deja vu винаги ме е очаровало и си мислех, че би било готино да го използвам в песен около сложните чувства след края на една връзка. Започнах да записвам идеите си миналата есен и се забавлявах страшно много", споделя певицата.

Родриго признава, че успехът й надскача очакванията й и отдава заслужено на певицата Тейлър Суифт: "Цялото признание, което песента получи, е извън най-смелите ми мечти. Тейлър Суифт - която е моят идол текстописец и автор на музика, протегна ръка и ме подкрепи. Не бих била и половината от жената и автора на песни, каквато съм днес, ако не беше тя", откровена е Родриго по адрес на една от най-успешните американски певици през последното десетилетие.  

 

Свързани новини

Оливия Родриго с дългоочаквана премиера

08.09.2023

Оливия Родриго с нов сингъл

11.08.2023

Оливия Родриго представи новата си песен

30.06.2023

Оливия Родриго се завръща с "Cuts"

27.06.2023

Майкъл Бубле с кавър на Оливия Родриго

19.07.2022