Дуа Липа триумфира на наградите BRIT, виж най-добрите изпълнения на сцената

Поп звездата Дуа Липа спечели за втори път най-престижните награди BRIT - за най-добър британски изпълнител и албум на годината за хитовия си запис "Future Nostalgia". 
 
Така 25-годишната певица от косовски произход вече има 5 британски музикални награди в колекцията си, след първия й триумф през 2017 г. В категорията за британски сингъл на годината, в която Дуа Липа също беше силен претендент, я победи Хари Стайлс с неговата "Watermelon Sugar".
 
 
Рапърът J Hus спечели BRIT за най-добър британски изпълнител. Поп триото Little Mix бе обявено за най-добрата британска група на годината. 
 
Американската певица Тейлър Суифт стана първата жена, отличена с наградата "Глобална икона". Предишни нейни носители са Дейвид Боуи, Елтън Джон и Роби Уилямс. "Горда съм, че съм част от тази музикална общност, особено в година, в която всички се нуждаехме от музика", сподели певицата.
 
Британката Арлоу Паркс получи отличието за пробив, американската тийн-звезда Били Айлиш получи отличието за изпълнител, а HAIM бе обявена за най-добрата международна група. 
 
 
На сцената феновете зарадва и предварително обявената "Изгряваща звезда" - това е певицата Griff. 20-годишната изпълнителка с китайски и ямайски корени изпълни хита си "Black Hole". С тази награда певицата се нареди до звезди от ранга на Адел, Сам Смит, Florence + The Machine и др., които са носители на този приз.
 
 
Концерти направиха някои от най-големите световни изпълнители - своите актуални хитове представиха Coldplay, The Weeknd, Rag'n'Bone Man в компанията на Джорджа Смит, с която изпълниха дуета на британеца с P!nk, който е включен в новия му албум и др. Една от най-успешните британски групи на всички времена Coldplay откри шоуто с невероятно цветно изпълнение на открито: 
 

Легендата Елтън Джон и изпълнителят Оли Александър (Years & Years) изпълниха кавъра на култовата песен на Pet Shop Boys "It's a Sin" - парчето е част от саундтрака на едноименния сериал на HBO, в който Оли играе главната роля. 

41-те награди BRIT бяха едно от първите публични събития във Великобритания от началото на годината. В залата "O2 Arena", която може да побере 20 хиляди зрители, бяха допуснати 4 хиляди души с отрицателни тестове за коронавирус, съобщиха световните агенции. Публиката не беше задължена да носи маски и да спазва дистанция, като част от медицински експеримент.  Лекарите възнамеряват да използват събраната информация в очакване на решения за отваряне на нощни клубове и големи събития на закрито в страната от края на юни.

 

Свързани новини

Кой ще спечели Бритни Спиърс?

15.11.2023

Кои са най-богатите британци до 30 г.?

03.11.2023

Мадона подава ръка на Бритни Спиърс

25.08.2023

Още изпълнители на BRITs 2023

25.01.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023