Остава влизат с "Взлом" в летния музикален сезон

"Взлом" е третият сингъл от предстоящия шести студиен албум на момчетата от Остава.
 
 
Групата отново залага на емблематичното си китарно звучене и силно въздействащ текст, с който провокират режисьора Невена Спасова да разкаже историята на двама влюбени и тяхната първа среща. Как влизате в любовта – с взлом или с маска…? С друго лице? Младите актьори Елеонора Иванова и Свилен Георгиев-Сисо, влизат в образа на главните действащи лица в новото видео. Копнеещи да "се слеят в едно" те захвърлят маските и загърбят стереотипите в името на голямата любов. Видеото е заснето в центъра на София и на Царска Гара – Казичене, текстът и музиката са дело на Свилен, а за аранжимента групата отново работи съвместно с Георги Станев.
 
"Записваме полека-лека албум, който ще излезе до края на годината, или в началото на следващата", каза Свилен в специално интервю за премиерата на парчето по Z-Rock. "Взлом е любовно-сексуално парче. Мисля, че започва много интересно. Когато пиша текстове, следвам правилото на Bob Dylan – първите два реда винаги да са много интересни", позволи ни поглед в интимния творчески процес Свилен. "Dylan, Tom Waits, Morrissey са големи умове и винаги трябва да се взима от тях. Пуснахме "Взлом" точно в началото на истинското лято. Надявам се всички да имат прекрасно лято, а ако се засечем на някой концерт – още по-добре!
 
С пускането на "Взлом", момчетата от Остава дават старт на летния музикален сезон. След дългия застой на музикалната сцена, това лято ще бъде изпълнено с много концерти на открито и участия във фестивали. А както традицията повелява, в края на месец август ще отбележим отиващото си лято с голям концерт на групата в Маймунарника.
 
Засега датата и подробности около събитието остават загадка, но момчетата обещават, че ще бъде вълнуващо и приятно, както всяка година.
 

Свързани новини

Нов сингъл и видео от обичаната банда

04.04.2024

Изпращаме гостината с Остава

21.12.2023

ОСТАВА с нов видеоклип: "Сателит"

13.09.2023

Ясна е и подгряващата група

23.08.2023

Лятно турне очаква групата

19.05.2023