Деница Караславова донесе на България второто място от "Нова вълна"

Певицата Деница Караславова спечели втората награда на международния фестивал за поп музика "Нова вълна", който се провежда за 19-ти път в Русия. Талантлива, артистична, млада, красива и дисциплинирана – това са все качества, които Деница притежава и бяха оценени високо от журито на конкурса.
 
 
Милиони зрители в Русия проследиха трите поредни вечери, в които Деница Караславова представи международен хит, български хит и своя песен. През цялото време нашето момиче стоеше на крачка от върха, което е огромно постижение за артист на крехката възраст от 19 години и от държава, която рядко изпраща свой представител на музикалния форум.
 
Музикалният си път Деница започва в родния Пловдив, където посещава школа по пеене. Само на 16 години красивата певица се записва за участие в популярен музикален телевизионен формат (Гласът на България) и става един от 12-те финалисти в него. Забелязана е от Монте Мюзик и подписва договор с музикалната компания, с която издзват три самостоятелни сингъла.
 
През 2019 от Монте Мюзик правят първи опит Деница да се представи на "Нова вълна". Журито обаче не допуска младото момиче до финал, като обяснението е, че е само на 17 години и съветват да се яви следващата година, защото има огромен потенциал. През 2020 Ковид пандемията не позволи провеждането на фестивала. Щастлива за Деница Караславова се оказа 2021. 
 
 
В началото на август тя записа песента "Queen of the Drama”, създадена специално за конкурса от международен екип. Сингълът вече е в дигиталните платформи, като очакваме съвсем скоро да има и своя визуализация.

Свързани новини

Деница Караславова на крачка от награда

25.08.2021

Деница Караславова отива на "Нова вълна"

26.04.2021

Деница Караславова с трети сингъл

11.06.2020

Деница Караславова с втора песен

12.04.2019

Деница Караславова с дебютен сингъл

01.11.2018