"Енканто" и нови рекорди на испанската музика от анимацията

Анимационният филм "Енканто" на Disney e тотален кинохит, но и музиката към филма вече има исторически постижения.

Саундтракът на анимационния филм влезе в историята, тъй като цели три песни от него се намират в Топ 10 на официалната британска класация по едно и също време.

"We Don’t Talk About Bruno" вече четвърта седмица държи първата позиция в чарта за сингли на Острова. "Surface Pressure" на Джесика Дароу е на номер четири, а "The Family Madrigal" се издига с четири места до номер седем.

До момента испаноезичната песен "We Don’t Talk About Bruno" е най-продължителният водач в подреждането за тази година, елиминирайки конкуренцията на звезди от ранга на Ед Шийрън и The Weeknd например.

Саундракът на "Енканто" е на първото място и в американския чарт за албуми Billboard200. Това е огромно постижение за албум с филмова музика. Това е първият саундтрак след този към филма "Роди се звезда" с Лейди Гага и Брадли Купър, прекарал повече от седмица на първото място. На номер едно в американската класация за сингли виждаме отново водещата песен от филма "We Don’t Talk About Bruno".

Уникалните постижения на музиката от "Енканто" продължават - още една песен от хитовия саундрак бе номинирана за Оскар за оригинална музика - става въпрос за "Dos Oruguitas" на актьора и композитор Лин-Мануел Миранда в изпълнение на Себастиян Ятра.

Саундтракът получи и очакваната номинация за златната стауетка, като по този начин "Енканто" стана единственото заглавие, което се състезава и в двете музикални категории на Оскарите.  

Свързани новини

Лейди Гага разби клишето на Оскарите

13.03.2023

Кунг-фу хватките отнесоха конкуренцията

13.03.2023

Финални прогнози преди Оскарите

10.03.2023

Финални награди преди Оскарите

27.02.2023

Риана ще пее на Оскарите

24.02.2023