"Енканто" и нови рекорди на испанската музика от анимацията

Анимационният филм "Енканто" на Disney e тотален кинохит, но и музиката към филма вече има исторически постижения.

Саундтракът на анимационния филм влезе в историята, тъй като цели три песни от него се намират в Топ 10 на официалната британска класация по едно и също време.

"We Don’t Talk About Bruno" вече четвърта седмица държи първата позиция в чарта за сингли на Острова. "Surface Pressure" на Джесика Дароу е на номер четири, а "The Family Madrigal" се издига с четири места до номер седем.

До момента испаноезичната песен "We Don’t Talk About Bruno" е най-продължителният водач в подреждането за тази година, елиминирайки конкуренцията на звезди от ранга на Ед Шийрън и The Weeknd например.

Саундракът на "Енканто" е на първото място и в американския чарт за албуми Billboard200. Това е огромно постижение за албум с филмова музика. Това е първият саундтрак след този към филма "Роди се звезда" с Лейди Гага и Брадли Купър, прекарал повече от седмица на първото място. На номер едно в американската класация за сингли виждаме отново водещата песен от филма "We Don’t Talk About Bruno".

Уникалните постижения на музиката от "Енканто" продължават - още една песен от хитовия саундрак бе номинирана за Оскар за оригинална музика - става въпрос за "Dos Oruguitas" на актьора и композитор Лин-Мануел Миранда в изпълнение на Себастиян Ятра.

Саундтракът получи и очакваната номинация за златната стауетка, като по този начин "Енканто" стана единственото заглавие, което се състезава и в двете музикални категории на Оскарите.  

Свързани новини

Времето явно не лекува

30.08.2022

Ейми Шумър каза "забранената" шега

09.05.2022

Обсъждат наказанието на Уил Смит

07.04.2022

Удар на сцената беляза Оскарите

28.03.2022

Бионсе и Били Айлиш ще пеят на Оскарите

23.03.2022