ОСТАВА с нов сингъл, подготвят албум и голямо турне

Една от най-емблематичните български групи Остава отбелязва 30 години на музикалната сцена. 
 
Годишнината ще бъде отпразнувана с нов албум и национално турне под наслов "30 години Остава". Стартът вече е даден с най-новия сингъл "МАМА" и анонсирането на първите дати на големите им концерти. 
 
Новата песен възпява майката, която винаги е опората, на която се облягаме в най-важните, трудни и съкровени моменти. Любовта и разочарованието всъщност са водещата линия в лириките, но ролята на майката също заема важно място, както в живота, така и в песента. 

 
Текстът и музиката на "МАМА" са дело на Свилен Ноев. "Когато песента беше само идея, в текста си пеех "Mother" и се чудех каква дума мога да използвам на български, която да е толкова ясна и мелодична, и пробвах с "МАМА". В началото ми стоеше много странно, но мисля, че е хубаво човек да се самопровокира и в крайна сметка се получи един силно емоционален текст възпяващ отчаянието до такава степен, че стигаш до там да се надяваш "МАМА" да оправи нещата", разказва Свилен.
 
За аранжимента Остава продължават да работят съвместно с Георги Станев. Видеото също е много нестандартно - в клипа участват над 40 човека - основно жени. Идеята за клипа на съпругата на Свилен - Невена Спасова.
 
 
От утре ще бъдат в продажба билетите за обявените концерти от националното турне на Остава. На 20-ти май в Sofia Live Club ще бъде официалната промоция на новия албум на групата, а на 7-ми октомври, ще бъде финалният  голям концерт в Зала 1 на НДК в София. Малко преди това, на 20-ти септември, Остава ще съберат феновете си и в Античния театър в Пловдив. Още дати и градове от списъка с концерти, ще бъдат обявени допълнително. 

Свързани новини

Изпращаме гостината с Остава

21.12.2023

ОСТАВА с нов видеоклип: "Сателит"

13.09.2023

Ясна е и подгряващата група

23.08.2023

Лятно турне очаква групата

19.05.2023

Остава с нов клип

28.02.2023