Младежкият джаз фест обяви четвъртото си издание

За поредна година джазът ще бъде мощният магнит, който ще събере заедно млади таланти, музиканти и изявени композитори на една сцена в София, в рамките на четвъртото издание на Младежкия джаз фестивал. 
 
Целта на събитието, което има и конкурсна част, е да предостави една сцена за младите музиканти, които смело да представят своите проекти, да обогатят познанията и уменията си, както и да се създадат нови творчески партньорства и приятелства. 
 
До момента в Младежкия джаз фест се се изявили няколкостотин млади таланти - певци, инструменталисти, композитори, състави - ученици и студенти от музикалните училища и академии в цялата страна, възпитаници на музикални школи от цяла България, както и гости от чужбина.
 
 
Маестро Антони Дончев е почетен ментор на събитието
 
 
Организатор на феста е композиторът и мултиинструменталист Йордан Владев, който и тази година обещава много музика, джем сешъни, както и творчески ателиета с изявени джаз музиканти. Сред имената, които са се включвали в журито през годините са маестро Антони Дончев, Михаил Йосифов, Борислав Петров, Даниела Станкова и др. 
 
 
Композиторът Йордан Владев е основният двигател на конкурса за млади джаз изпълнители
 
Младежкият джаз фест ще се проведе в периода 26 - 28 май 2022 г. в София. Вижте повече информация на сайта на фестивала

Свързани новини

A to JazZ обяви още изпълнители

13.05.2022

OPEN BUZLUDZA 2022 идва през август

11.05.2022

Легендата Джон Маклафлин на A to JazZ

04.05.2022

Ти си ключът. Отвори Бузлуджа!

14.04.2022

Официален старт на София Филм Фест

11.03.2022