Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд

Актьорът Джони Деп спечели делото срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета.

Процесът продължи близо месец пред погледа на целия свят и се превърна в едно от най-коментираните събития. Журито в съда във Вирджиния  взе единодушното решение, че актрисата е била мотивирана от "злоба“ и е нанесла щети на световноизвестният актьор с написването на материал във "Вашингтон пост" през 2018 г., в който тя твърди, че е била подложена на домашно насилие. Хърд трябва да заплати 15 милиона долара обезщетение на Деп. Журито присъди и на Хърд 2 милиона долара за обезщетение по нейния обратен иск. 

58-годишната звезда от "Карибски пирати", съдеше Хърд за 50 милиона долара, като твърдеше, че тя е разрушила репутацията му като го е нарекла пред вестник "публична личност, представител на домашното насилие". 36-годишната Хърд заведе насрещен иск за 100 милиона долара, заявявайки, че Деп е упражнил насилие срещу нея. Деп отрича да е удрял Хърд или която и да е жена и каза, че тя е тази, която е упражнявала насилие по време на връзката им.

Деп и Хърд се запознаха през 2011 година по време на снимките на "The Rum Diary" и се ожениха през февруари 2015 година. Разводът им беше финализиран около две години по-късно.
 
"Безкрайно съм разочарована от присъдата на съда”, каза Хърд минути след края на процеса. "Разочарованието, което изпитвам, е неописуемо. Съкрушена съм, че планината от документи и доказателства не беше достатъчна, за да се противопостави на силата и влиянието на бившия ми съпруг. Още по-разочарована съм от това какво означава тази присъда за други жени. Това е неуспех... Съсипва виждането, че насилието срещу жени е нещо сериозно", допълни Хърд, цитирана от БГНЕС.
 
Деп приветства решението. "Журито ми върна живота. Доволен съм", каза Деп, който не присъстваше в залата по време на произнасяне на присъдата. "От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от резултата", допълни актьорът.

Свързани новини

Джони Деп излиза с модел

19.07.2024

Джони Деп е крал Луи XV

13.07.2023

Джони Деп контузи глезен

30.05.2023

Джони Деп се просълзи в Кан

17.05.2023

Джони Деп на портокалов джин у нас

12.05.2023