Колко спечели Кейт Буш от изненадващия успех на "Running Up That Hill"

Звездата от 80-те години на миналия век Кейт Буш е спечелила до момента 2,3 милиона долара от колосалния успех на сингъла си "Running Up That Hill".
 
Песента излиза преди близо 40 години и е водещият сингъл от най-успешния албум на певицата "Hounds of Love" от 1985 г. Любопитен факт е, че тогава парчето влиза под номер девет и се изкачва до третото място в британския чарт, а в щатите намира място в топ 30. Към днешна дата обаче, и то в трета поредна седмица, песента е под номер едно в официалната класация на Острова, и е на деветата позиция в Billboard Hot 100. 
 
Фурорът на песента се дължи на включването й в саундтрака на четвъртия сезон на суперуспешния тийн сериал "Stranger Things".
 
"Направо не мога да повярвам - номер едно вече трета седмица. Всички сме толкова развълнувани! Всъщност всичко започва да изглежда малко сюреалистично", сподели Буш на уебсайта си през уикенда, добавяйки, че целият сезон на "Stranger Things" вече е факт.
 
Уебсайтът за музикални данни Luminate пише, Буш е генерирала огромните печалби лично за себе си, тъй като е запазила авторските права върху своите записи.

След като се появи в майската част на четвъртия сезон на "Stranger Things", "Running Up That Hill" счупи три рекорда на Гинес - Кейт Буш стана най-възрастната изпълнителка, достигнала до номер едно на британския чарт, най-дългото време за песен да достигне номер едно в официалната класация за сингли на Обединеното кралство и най-дългата разлика между първоначалното й влизане в чарта и достигането до първата позиция. Парчето стигна до номер едно и в Австралия, Нова Зеландия и Швейцария и в конкретен момент беше най-стриймваната песен на планетата.

Феновете на сериала, а и не само, вече могат да слушат целия саундтрак на четвъртия сезон на "Stranger Things" в стрийминг платформите. Колекцията включва още "Master Of Puppets" на Metallica, която се появи във финалния епизод, и още много други емблематични песни - "Spellbound" на Siouxsie And The Banshees, "Fire And Rain" на Джеймс Тейлър, "Rock And Roll" на Рик Деринджър и др. Саундтракът ще излезе на CD и винил по-късно през тази година.

Свързани новини

Кейт Буш от 80-те пак е на върха

16.06.2022