Карлос Сантана се възстановява в болница, след като припадна на сцената

Легендарният американски китарист Карлос Сантана колабира на сцената по време на концерт на открито в Детройт, Мичиган, съобщи BBC. 
 
В момента 74-годишната звезда е в местната болница за наблюдение. Той е добре, съобщиха от екипа му. 
 
Роденият в Мексико китарист написа на страницата си във Facebook, че е "забравил да яде и да пие вода" и така се е стигнало до дехидратация и припадъка.
 
Мениджърът му потвърди, че десеткратният носител на наградата  "Грами" е получил "топлинно изтощение и дехидратация".
 
Това са поредни здравословни проблеми за изпълнителя. През миналата година Сантана и други членове на групата бяха положителни за Covid и трябваше да отменят доста концерти. През декември китаристът отмени редица изпълнения в Лас Вегас, след като имаше неуточнена и непланирана сърдечна операция.
 
Карлос Сантана сподели подробности за здравословното си състояние
 
Сантана се смята за един от най-великите китаристи в историята. Той става много известен още през 60-те и 70-те години на миналия век, след като е първенец в смесването на рокендрол и  латиноамерикански джаз. Сред най-големите му хитове са "Black Magic Woman", "The Game of Love" и "Oye Como Va".
 
През 1998 г. е въведен в Залата на славата на рокендрола, припомня BBC. През 2015 г. списание Rolling Stone го класира на 20-то място в списъка на 100-те най-велики китаристи на всички времена. 

Свързани новини

Най-хубавите кавъри на Fleetwood Mac

12.07.2022

Сантана сподели видео за здравето си

02.12.2021

Сантана и Роб Томас с нова песен

12.10.2021