Илон Мъск вече е баща на девет деца

Един от най-богатите мъже на планетата Илон Мъск ("Спейс Екс", "Тесла") и Шивон Зилис, заемаща ръководна длъжност в стартъпа му "Нюралинк", са станали родители на близнаци през ноември миналата година. Така децата на магната стават девет! 
 
Новината разпространиха световните информационни агенции, след като бяха оповестени съдебни документи, според които през април Мъск и Зилис са подали молба за промяна на името на близнаците, за да носят те фамилията на баща си и тази на майка си като средно име. Съдия от Тексас е одобрил молбата им. 
 
Според съобщенията в медиите, Зилис е спрягана като един от хората, които Мъск може да назначи да управляват Туитър след сделката за придобиването на компанията на стойност 44 милиарда щатски долара. 
 
36-годишната канадка Шивон Зилис е идентифицирана в профила й в ЛинкедИн като директор операции и специални проекти в компанията "Нюралинк", съосновател и ръководител на която е 51-годишният Мъск. Тя заема ръководни длъжности и в други негови компании. 
 
С близнаците живите деца на Илон Мъск стават общо девет. Милиардерът има две деца от канадската певица Граймс и още пет от бившата си съпруга, писателката от Канада Джъстин Уилсън. Шестото му дете от нея умира няколко седмици след раждането си, припомня БТА.
 
Второто дете на Мъск и Граймс беше родено от сурогатна майка през декември миналата година. През септември същата година се появиха публикации, според които магнатът и певицата са "полуразделени".
 
Наскоро пък стана известно, че най-големият син на Мъск е решил да смени пола си и да стане жена, като същевременно се отказва  от името на баща си, скъсвайки всякакви връзки с него.
 
Въпреки това, Мъск не смята да спира да увеличава броя на наследниците си. Преди време той заяви: "Ако всяко следващо поколение умни хора има по-малко деца, това е лошо. Не казвам, че само умните хора трябва да имат деца. Просто казвам, че умните хора също трябва да имат деца." 

Свързани новини

Още неприятности за Мъск

06.10.2023

Птичката на Twitter отлетя

25.07.2023

Илон Мъск създава конкурент на ChatGPT

19.04.2023

Илон Мъск изпъди Кание Уест от Twitter

02.12.2022

Новината потвърди министърът на туризма

23.11.2022