Брад Пит разказа за болестта си: "Никой не ми вярваше"

Брад Пит страда от рядкото състояние, наречено "слепота на лицето". Това разкри самият актьор, признавайки, че "никой не му вярва", когато говори за това.
 
58-годишният актьор смята, че страда от прозопагнозия, неспособност да разпознава лица, която обикновено засяга човека през по-голямата част или през целия му живот, пише vesti.bg. Много хора, страдащи от заболяването, не могат да разпознаят дори членове на семейството си, партньори или приятели. Те се справят, използвайки алтернативни начини за разпознаване на хората, като например запомняне на начина, по който ходят, или тяхната прическа, глас или стил облекло.
 
Въпреки че Брад не е официално диагностициран, той отдавна вярва, че страда от тази болест. Пит призна, че се притеснява, че това е накарало много хора да го смятат за дистанциран и студен човек. "Толкова много хора ме мразят, защото смятат, че не ги уважавам, че съм отчужден и надменен", споделя актьорът.
 
През 2017 проучване установява, че децата, които са били считани за такива с тегло под нормата, когато са се родили, по-зле разпознават лица, когато пораснат. Изследователите вярват, че ниското тегло при раждането е свързано с увреждания в начина, по който се развиват части от мозъка, включително тези области, които се занимават с визуална информация.
 
Смята се, че около 2,5 % от населението е засегнато в някаква степен, като сред призналите, че страдат от лицева слепота, са комикът Стивън Фрай и Патриша Хюит. 

Свързани новини

Шеметно кино с Брад Пит и Марго Роби

09.12.2022

Анджелина Джоли има нови обвинения

05.10.2022

Див купон с Брад Пит и Марго Роби

14.09.2022

Брад Пит е хит с новия си филм

23.08.2022

Брад Пит се пенсионира от киното

24.06.2022