Най-хубавите кавър версии на великите Fleetwood Mac

Звезди от ранга на Карлос Сантана, Хари Стайлс, Майли Сайръс, HAIM и много други са правили кавъри на знаменитата американско-британската група Fleetwood Mac.

Някои от версиите на парчетата стават дори по-известни от оригиналите - например "Black Magic Woman" на Карлос Сантана. Именно ваш коментар за песента на страницата ни във Фейсбук ни провокира да съберем една своеобразна класация на най-хубавите кавъри на парчетата на Стиви Никс и компания.

Началото на Fleetwood Mac дават певецът и китарист Питър Грийн и барабанистът Мик Флийтууд през 1967 г. През групата преминават различни музиканти, а през 70-те към тях се присъединяват вокалистът и китарист Линдзи Бъкингам и певицата Стиви Никс, за да постигнат най-големите си успехи заедно.

През годините музиката на Fleetwood Mac е вдъхновение за поколения артисти. Техните хитове продължават да живеят десетилетия по-късно, в изпълнения на някои от най-големите музикални звезди. Така и днес нова публика продължава да открива Fleetwood Mac. Ето някои от най-добрите кавъри на групата:

Момичешката група HAIM често е сравнявана с легендарната формация, но сестрите Алана, Даниел и Есте успяха да внесат оригиналност в своя кавър на песента от 1982 г.

Майли Сайръс е дарена с глас подобен на певицата Стиви Никс. Този талант прави изпълението й на "Landslide" просто великолепно:

Певицата Кари Ъндърууд също прави страхотно изпълнение на класиката "Go Your Own Way":

Уникална версия на култовата песен от 1977 г. имат и The Cranberries. Незабравим е гласът на покойната Долорес О'Риърдън:

Кели Кларксън има кавър на хита "Dreams" - една от най-популярните и изпълнявани песни на Flеetwood Mac от албума им "Rumours" от 1977 година. 

Певицата Хeйли Уилямс и групата Paramore също вкарват песен на групата в своя репертоар. Ето я "Everywhere" в изпълнение на алтернативната банда:

Florence + The Machine изпълняват "The Chain" само веднъж. Флорънс Уелч казва, че именно "The Chain" е нейната любима песен. Тя я изпява на фестивала в Гластънбъри през 2010 година, което прави концертът на британската банда там още по-специален.

Ето я версията на същата песен на един от най-актуалните поп звезди в момента - Хари Стайлс:

Кавър на великите Fleеtwood Mac прави и легендата сър Елтън Джон. "Don't Stop" е песен от 1977 година, а музикантът я записва за албума си "Legacy" от 1998 г.

Завършваме с вероятно най-великия кавър на песен на Fleetwood Mac. Това е "Black Magic Woman" в изпълнение на Карлос Сантана. Когато сингълът излиза през 1968 г. не получава особена популярност. Само две години по-късно обаче версията на Сантана се превръща в един най-големите рок хитове на всички времена.

Свързани новини

Парчето е част от Best Of The Corrs

11.12.2023

Бандата с лайв албум

21.07.2023

Дойде ли краят на Fleetwood Mac

09.02.2023

Отиде си Кристин Макви

01.12.2022

Нови проблеми за Карлос Сантана

06.07.2022