Дойде ли краят на Fleetwood Mac

Американската група Fleetwood Mac едва ли ще се събере някога пак, след кончината на певицата и автор на песни Кристин Макви. Тя си отиде след кратко боледуване през ноември миналата година.

По думите на Мик Флийтуд – барабанист и един от основателите на бандата, който присъства на 65-те награди "Грами", той не вижда бъдеще за обща музикална дейност на останалите членове на групата.  

В частта "In Memoriam" на наградите, които се състояха в неделя в Лос Анджелис, Шерил Кроу, Бони Райт и Мик Флийтуд изпълниха разтърсващо изпълнение на "Songbird" в чест на Макви, която почина на 79-годишна възраст.

Микви се присъединява към Fleetwood Mac през 1970 г., и участва в създаването на множество песни, включително хитовете "Don’t Stop", "You Make Loving Fun", "Hold Me", "Everywhere", "Say You Love Me", "Little Lies" и др. 

Флийтууд я описа като "прекрасна жена и невероятен талант" и каза, че групата още се опитва да се примири с факта, че тя наистина е "отлетяла".

Музикантът бе откровен, че в момента не вижда бъдеще за Fleetwood Mac. По думите му кончината на Микви е сложила своеобразната "линия в пясъка" на общата им творческа работа. "Бих казал, че това е краят, но това сме го казвали всички и преди. Все пак това е немислимо в момента.", каза той.

75-годишният Флийтуд обясни, че с останалите членове се фокусират върху странични проекти и всички все още свирят, но с други хора.

Последното глобално турне на Fleetwood Mac, наречено "An Evening with Fleetwood Mac", се проведе през 2018 и 2019 г.

Свързани новини

Парчето е част от Best Of The Corrs

11.12.2023

Бандата с лайв албум

21.07.2023

Отиде си Кристин Макви

01.12.2022

Най-хубавите кавъри на Fleetwood Mac

12.07.2022