Fleetwood Mac пуснаха 90 минути неиздавана досега музика в двойния албум "RUMOURS LIVE"

Fleetwood Mac са на върха на славата през август 1977, когато групата се завръща във втория си дом в Южна Калифорния, за да изнесе три концерта в "The Forum" в Лос Анджелис. Rumours е издаден само преди няколко седмици, когато групата тръгва на турне през февруари, за да обиколи света, завръщайки се шест месеца по-късно, за да изнесе три концерта в "The Forum" пред близо 50 000 фена.
 
Rumours става албум #1 в САЩ и е на път да се превърне в един от най-успешните албуми, издавани някога. Продадени са повече от 40 милиона копия по целия свят, като наскоро получи 21-кратно платинен сертификат в САЩ. Записът също така има 14-кратно платинен сертификат в Обединеното кралство и 13-кратно платинен в Австралия и Нова Зеландия – всички страни, в които албумът достига №1.
"RUMOURS LIVE" улавя енергията и вълнението от откриващата вечер на групата в "The Forum" на 29-ти август 1977 г. Близо 90-минутното изпълнение включва версии на живо на повечето от песните от Rumors и Fleetwood Mac – първия мултиплатинен #1 албум на групата, който излиза през 1975.
 
Концертът остава неиздаван в продължение на десетилетия до 2021, когато "Gold Dust Woman" от шоуто е включенa като бонус песен в "Live: Deluxe Edition" – разширената версия на концертния албум на Fleetwood Mac от 1980. Останалите 17 песни от колекцията никога не са били издавани досега.
"RUMOURS LIVE" ще бъде наличен на 8-ми септември като сетове от 2 CD-та и 2 дългосвирещи плочи. Версията с черен винил има две 180-грамови плочи в сгъваема обложка, изрязани от Крис Белмън в "Bernie Grundman Mastering". 
 
Музиката ще бъде налична в дигиталните и стрийминг платформи. Неиздавана досега версия на живо на "Dreams" от "RUMORS LIVE", вече е онлайн.
 
 
Сетлистът на концерта е съставен почти изключително от Fleetwood Mac и Rumors –  първите два албума, записани от последното въплъщение на групата: Мик Флийтууд, Джон Макви и Кристин Макви, и най-новите членове – Стиви Никс и Линдси Бъкингам. Единствената препратка към другите девет студийни албума на Fleetwood Mac е изпълнение на "Oh Well" – шедьовър с китарно рок звучене, първоначално издаден през 1969 и написан от основателя на групата –  китариста Питър Грийн.
 
RUMOURS LIVE - съдържание:
Плоча 1
Страна А
1. "Say You Love Me”
2. "Monday Morning”
3. "Dreams”
4. "Oh Well”
5. "Rhiannon”
Страна Б
1. "Oh Daddy”
2. "Never Going Back Again”
3. "Landslide”
4. "Over My Head”
5. "Gold Dust Woman”
 
Плоча 2
Страна А
1. "You Make Loving Fun”
2. "I’m So Afraid”
3. "Go Your Own Way”
4. "World Turning”
Страна Б
1. "Blue Letter”
2. "The Chain”
3. "Second Hand News”
4. "Songbird”
 

Свързани новини

Парчето е част от Best Of The Corrs

11.12.2023

Дойде ли краят на Fleetwood Mac

09.02.2023

Отиде си Кристин Макви

01.12.2022

Най-хубавите кавъри на Fleetwood Mac

12.07.2022