Момчетата от K-Pop бандата BTS влизат в армията

Членовете на К-поп сензацията BTS все пак ще служат в армията, съобщиха от агенцията им. С това решение те сложиха край на продължителния дебат дали заслужават освобождаване от задължителна служба.
 
Всички мъже в Южна Корея под 30-годишна възраст, които са годни за военна служба, трябва да отбият около две години в редиците на армията. Наборната военна служба наложителна, защото Северна Корея представлява огромна заплаха към националната сигурност, пише БГНЕС.
 
На BTS се приписва заслугата за генерирането на милиарди за южнокорейската икономика. 
 
В изявлението се отбелязва, че "тъй като всеки отделен човек се впуска в собствени индивидуални начинания, това е идеалното време и за членовете на BTS да изпълнят службата си". Припомняме, преди време момчетата обявиха, че поемат по собствени пътища, но не се разделят окончателно. В крайна сметка, явно задължението да влязат в казармата стои и зад решението да "паузират" с активната концертна дейност. 
 
Отказът от задължителната служба е престъпление в Южна Корея може да доведе до лишаване от свобода.Освобождаване от военна служба се предоставя на някои спортисти, като олимпийски медалисти, и на класически музиканти, но поп звездите не отговарят на условията.
 
Министърът на отбраната на Южна Корея заяви, че на BTS ще бъде разрешено да продължат да изпълняват и да се подготвят за международни концерти, дори когато изпълняват военните си задължения.

Свързани новини

Disney+ привлече BTS

12.07.2022

Ето защо наистина BTS си дадоха почивка

04.07.2022

BTS си взимат почивка... един от друг

15.06.2022

Виж отличниците на AMA's 2021

22.11.2021

Виж кои са отличените на MTV EMAs 2021

15.11.2021