Ticketmaster спря продажбата на билети за турнето на Тейлър Суифт

Ticketmaster отмени общата продажба на билети за "The Eras Tour" на Тейлър Суифт. Тя трябваше да започне днес, но от компанията обявиха, че не могат да я усъществят.

Причината - всички билети се разпродадоха безпрецедентно бързо още на предварителната продажба. 

"Поради изключително високия натиск към  системата за продажба на билети и недостатъчния оставащ брой на билети, за да се отговори на това търсене, публичната продажба за "Taylor Swift | Eras Tour" е отменена.", написаха от компанията в социалните медии.
 
 
Предварителната продажба започна във вторник, 15 ноември, и тотално блокира сайта на Ticketmaster. Представители на компанията събщиха, че 14 милиона души са се опитали да резервират места, докато те са планирали само 1,5 милиона фенове да закупят билети в списък с чакащи, предназначен за общо два милиона бъдещи купувачи.
 
Ticketmaster са се оказали неподготвени за огромното количество ботове, които се опитват да изкупят билетите. "Зашеметяващият брой атаки на ботове, както и на феновете, които не са получили кодове за достъп, доведоха до безпрецедентен трафик на нашия сайт, което доведе до общо 3,5 милиарда системни заявки – 4 пъти повече от предишния ни пик." казаха от Ticketmaster. Те са успяли да продадат два милиона билета за турнето на Суифт, което според статистиката е нов еднодневен рекорд.
 
Тейлър Суифт счупи 73 рекорда с новия си албум
 
Истерията около продажбите за турнето на Суифт в щатите обаче повдигна въпроси за работата на Ticketmaster като цяло. След сливането на Live Nation и Ticketmaster през 2010 г., се предполага, че компаниите са създали монопол. Главният прокурор на Тенеси Джонатан Скърмети обяви на пресконференция, че разследва потенциални антитръстови нарушения, като каза, че именно доминиращата позиция на Ticketmaster е причина те да не са се подготвили за подобни ситуации. "Това може да е индикатор, че няма достатъчно конкуренция на пазара.", каза той. 

Свързани новини

Coldplay посветиха песен на Тейлър Суифт

22.07.2024

Тейлър Суифт отново разтърси земята

17.07.2024

Тейлър Суифт може да постави нов рекорд

15.07.2024

Възможна ли е такава колаборация?

11.07.2024

Тейлър Суифт завладява Германия

10.07.2024