Концерт за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple с участието на Брус Дикинсън, Джон О’Хара, Таня О’Калахан, Кайтнер З Дока, Бернхард Велц и Cantus Firmus Orchestra с диригент Пол Ман

Z-Rock и CANTUS FIRMUS представят уникално рок събитие с музиката на Джон Лорд и Deep Purple.
 
Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън, рок група и Симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор. Известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми, съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Маестрото е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г. като член на Deep Purple.
 
 
На 18 март 2023 г. на сцената в зала 1 на НДК ще излязат Брус Дикинсън (Iron Maiden) – вокал, Таня О’Калахан (Whitesnake) – бас, Джон О’Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер Сет Дока (Ian Paice Band) – китара, и на барабаните – Бернхард Велц (Ian Paice).
 
Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд и е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS.
 
Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple. Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд обсъждат съвместни музикални идеи: "Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър… Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек".
 
Билетите за грандиозното събитие са в продажба на ticketsbg.com и на epaygo.bg. Цени на билетите – от 80 до 140 лв. Ограничен брой ВИП места по 200 лв. Деца до 7 г. влизат безплатно с придружител и без право на място.

Свързани новини

Брус Дикинсън вече е у нас

17.03.2023

Рок фурията подгрява и двете дати

24.01.2023

Втори шанс да видите шоуто

15.12.2022

Страхотно шоу ни чака през март

01.12.2022

Бернхард Велц в Radiocast

29.11.2022