Шеки ще подгрява Брус Дикинсън в София

Рок фурията Ивайло Ранов-Шеки ще подгрява и двата концерта на Брус Дикинсън в Зала 1 на НДК на 18 и 19 март.
 
Оказва се, че това е сбъдната мечта за Шеки и новината идва като подарък навръх 49-я му рожден ден. "Винаги съм мечтал за две неща – да подгрявам Брус и да пея на Запад. И тези две неща се случиха точно тогава", споделя музикантът пред "Телеграф".
 
На сцената ще изпълни акустична песен заедно със своя китарист Денис Александров - кавър на Deep Purple, но все още е тайна коя точно е избрал. Всъщност музикант от супер рокгрупата го препоръчва за подгряващ изпълнител за концертите в София. Барабанистът Бернхард Велц предлага Шеки на промоутърите.
 
"Христо Янков, мой добър приятел от Благоевград, ме представи пред Бърнард Велц, след като преди това му беше разказал за мен. Направихме заедно две клубни шоута. След това господин Велц, който е бил в групата на Джон Лорд и е записвал с редица световни имена, ме чу как пея в един пиано бар. Хареса ме и е отделил от времето си да разговаря с промоутърите на концерта, за да открия именно аз шоуто в Зала 1 на НДК, и то в два последователни дни", споделя Шеки. 
 
Втора дата за концерта за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple
 
Оказва се,че той е единственият музикант, включен да подгрява шоуто по време на всички концерти, включени в турнето. "Ако имам шанс да се срещна зад кулисите с Брус Дикинсън, съм му написал кратко писмо, в което изразявам уважението си към него – как ми е дал път и мелодия в живота. Че е моят учител!", сподели Шеки.
 
След емблематичните два концерта през март в София, той ще пее и в Белгия, с местната банда Koyle, на 21 април.
 
Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд и е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на "Кантус Фирмус", които заедно със Z-Rock са организатори на събитието в София. 
 
Очаква ни истинска музикална магия: на една сцена ще се съберат толкова самобитни световни музиканти, като Брус Дикинсън (Iron Maiden) - вокал, Таня О’Калахан (Whitesnake) - бас, Джон О'Хара (Jethro Tull) - клавишни, Кайтнер Сет Дока (Ian Paice Band) - китара и на барабаните - Бернхард Велц (Ian Paice). Специално за България, музикантите са подготвили изненада - рок версия на българската фолкорна песен "Ерген деда" от Петър Льондев. В нея ще чуем на живо кавала на Теодосий Спасов, в една логическа връзка на фолклора със симфоничната и рок музика.
 
Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden, Брус Дикинсън, супер рокгрупата и Симфоничния оркестър на "Cantus Firmus" ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор, известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми. Съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си в Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men.

Свързани новини

Брус Дикинсън вече е у нас

17.03.2023

Втори шанс да видите шоуто

15.12.2022

Страхотно шоу ни чака през март

01.12.2022

Бернхард Велц в Radiocast

29.11.2022

Концерт за група и оркестър на Джон Лорд

18.11.2022