В очакване на концерта за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple

В новия епизод на „Елена Розберг представя: личности и страсти“, Бернхард Велц разкри подробности за предстоящия величествен рок симфоничен концерт с музиката на Джон Лорд и Deep Purple, и участието на Брус Дикинсън, начело на супергрупа.
 
За Джон Лорд като вдъхновител на идеята и авторитет, за очакванията около концерта на 18-ти март 2023 в зала 1 на НДК. Как и кога е родена идеята за този проект, трудно ли се интерпретира музиката на Джон Лорд и за магията да се съберат на една сцена толкова самобитни световни музиканти, като Брус Дикинсън (Iron Maiden) – вокал, Таня О’Калахан (Whitesnake) – бас, Джон О’Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер Зи Дока (Ian Paice Band) – китара и на барабаните -Бернхард Велц (Ian Paice).
 
За България, която Велц нарича абсолютно искрено „моята втора родина“, музикантите са подготвили рок версия на българската фолкорна песен „Ерген деда“ от Петър Льондев. Така кавалът на Теодосий Спасов ще стане логическа връзка по линията симфонична музика, рок музика и фолклор. Всичко това – в последния епизод на „Елена Розберг представя: личности и страсти“.
 
 
Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на Пол Ман – близък приятел на Лорд. Маестро Пол е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. На 18 Март в София ще ръководи симфоничния оркестър на „CANTUS FIRMUS“.
 
Бернхард Велц и Джон Лорд се запознават през 2004, когато се ражда и идеята за това шоу. Осъществява се няколко години по-късно, през 2009 в Швейцария. След смъртта на Джон Лорд през 2012, приятелите му решават да запазят музиката и завета му живи, и към днешна дата предстои да изнесат 10 концерта в Европа и Южна Америка.
 
Събирането на такъв разнороден и изключително професионално ангажиран екип всъщност е много сложно, признава Велц, който е и главен инициатор за това шоу. Събира всички миналата година в Унгария, като тест как ще се приеме проекта от публиката и от самите музиканти. Залата се разпродава напълно, а екипът се забавлява, както никога досега. Пъстрият състав на музикантите е абсолютно търсен ефект, според Велц.
 
Същото важи и за избора на Пол Ман. Историята му с Deep Purple датира още от 1999, когато бандата пътува с оркестър на турне и им трябва диригент. Така се запознават с Ман и през годините стават най-добри приятели, ангажирайки го неизменно за концертите си.
 
Гласът и името на Брус Дикинсън са зрителски магнит, но истинската звезда е Джон Лорд, напомня Бернхард. Всеки от тях е там с единствената цел да вдъхне живот на великолепните произведения на Маестрото.
 
През март ни очаква два часа истинско музикално пиршество, което започва с 50 минути Кончерто за група и оркестър, последвано от 2 авторски песни на Брус Дикинсън и 7-8 песни на Deep Purple в негово изпълнение.
 
БИЛЕТИ на ticketsbg.com и на epaygo.bg, на цени от 80 до 140 лв. Предвидени са ограничен брой ВИП места по 200 лв. Деца до 7г. влизат безплатно с придружител, без право на място.
 
Radiocast е платформа на „Фреш Радио Груп“, една от най-големите радиовериги, която включва Радио Fresh!, Радио FM+, Z-Rock и Melody. Програмното съдържание на радиата се отличава с изключителен професионализъм в музикалната селекция и прецизно поднасяне на информацията от новинарския екип и водещите. Медийната група развива едни от най-силните социални мрежи, дигитални канали и уеб платформи.
 
Винаги в центъра на най-горещите рок събития, Z-Rock е желан медиен партньор на най-големите фестивали у нас, между които са Midalidare, Hills Of Rock, Sofia Live Fest, Rebel Rebel. В ефира на радиото се излъчват лайв изпълнения и интервюта на емблематични български и световни рок легенди.

Свързани новини

Брус Дикинсън вече е у нас

17.03.2023

Рок фурията подгрява и двете дати

24.01.2023

Втори шанс да видите шоуто

15.12.2022

Бернхард Велц в Radiocast

29.11.2022

Концерт за група и оркестър на Джон Лорд

18.11.2022