Джъстин Бийбър се разделя с правата върху музиката си за колосална сума

Канадският певец Джъстин Бийбър може да продаде правата върху песните си, като се очаква сделката да бъде за 200 милиона долара, пише в-к "Уолстрийт джърнъл".
 
Потенциалният купувач е британската компания "Hypnosis Songs Capital". Според изданието договорът ще се отрази не само на музикалната, но и на авторската дейност на Бийбър. Ако сделката се осъществи, тя ще бъде най-голямата досега за "Хипнозис", които наскоро придобиха правата върху музиката на големи групи и изпълнители. 
 
Джъстин Бийбър е звезда от тийнейджърските си години. Той е издал шест студийни албума между 2010 и 2021 г., както и десетки хитови сингли и колаборации.

 
През лятото звездата Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог на същата британска компания. В соловата си кариера Тимбърлейк издава пет студийни албума и над 40 сингъла. Авторът на десетки хитове, сред които "Sexyback", "Can’t Stop the Feeling", "Mirrors" и др. се раздели с правата си за над 100 милиона щатски долара.
 
Сред другите звезди, които вече са в каталога на разрастващата се лондонска инвестиционна компания, са Red Hot Chili Peppers, Journey и Blondе.  
 
 

Свързани новини

Джъстин Бийбър с първо шоу от година

08.02.2024

Джъстин и Хейли Бийбър в очакване

18.04.2023

Джъстин Бийбър със сериозни проблеми

02.03.2023

Джъстин Бийбър се скара с моден гигант

23.12.2022

Джъстин Бийбър страда

07.09.2022