Ким Петрас стана първата трансджендър певица с "Грами"

Британската суперзвезда Сам Смит и певицата Ким Петрас спечелиха наградата "Грами" за най-добър поп дует за тоталния им хит "Unholy".

65-та церемония по раздаването на наградите на Американската звукозаписна академия ще се запомни и с това, че отличи първата трансджендър певица в лицето на Петрас. 

Това бе и причината Сам Смит да даде трибуната на родената в Германия певица, за да получи престижната награда. Тя естествено изтъкна на първо място факта, че е със сменен пол, отправи благодарностите си към общността, към своите близки, към Сам Смит разбира се:

"Благодаря ви толкова много, Сам обичам те страшно много. Ти си истински ангел и герой в моя живот!", каза Петрас от сцената на наградите "Грами". Тя благодари специално и на Мадона, която защитава правата на LGBTQ общността. "Не знам къде щях да бъда без Мадона?", каза още певицата, която отчете колко е била важна подкрепата на приятелите и семейството ѝ в живота ѝ.

30-годишната днес Ким Петрас става популярна в Германия още на 13-годишна възраст, когато заедно със семейството си се появява в телевизионно предаване и разказва за хормоналното си лечение за смяната на пола. Тя започва да се занимава с музика още като тийнейджърка и въпреки че е създавала песни за Фърги и за Риана, изпълнителката стана популярна покрай дуета си със Сам Смит. Към днешна дата я сравняват с Лейди Гага, а американският вестник "Ню Йорк Таймс" ѝ даде титлата "Принцеса на блясъка". 

А парчето на Сам Смит "Unholy" е включено в новия албум на британеца, който от своя страна също се определя като небинарен. Песента вече има близо 2 милиарда стрийма. Сам дебютира с"Unholy" под номер едно в официалните музикални класации на Великобритания през 2022-ра, а към днешна дата новия му албум "Gloria" също е на първото място в официалния британски чарт. 

Сам Смит се освобождава от окови и разчупва граници в новия си албум Gloria

Кристина Цветкова

Свързани новини

Ето кой ще пее химна на Евро 2024

12.01.2024

Ново от Сам Смит и Charli XCX

26.10.2023

Сам Смит представи колаборация с Мадона

09.06.2023

Сам Смит възпява истинската свобода

27.01.2023

Петъчна доза нова музика

16.01.2023