Ким Петрас ще изпълнява официалния химн на Евро 2024

Транссексуалната певица Ким Петрас ще изпълнява официалния химн на Евро 2024. Сингълът ще бъде издаден през пролетта на 2024-та.

УЕФА обяви, че германската изпълнителка е била ангажирана заедно с италианците от Meduza и прочутите американци от OneRepublic, за да създаде песента за Европейското първенство догодина.

"В моята родна страна Германия футболът винаги е бил на голяма почит. Имам толкова много мили спомени от гледането на мачове заедно с приятелите и семейството ми", споделя Ким Петрас. "Нищо не може да бъде по-голяма чест за мен и съм толкова развълнувана да се присъединя към Meduza и OneRepublic в създаването на официалната песен за 2024 г.!", добавя тя.

Германката доби огромна популярност, след като се колаборира със Сам Смит за големия хит Unholy и така стана първата открито транссексуална жена, която оглавява музикалните класации в САЩ. Петрас обаче е известна от доста по-рано, още преди да пробие в музикалните среди.

През 2006 г. тя е едва на 13, когато се появява в германска телевизия и говори за решението си да си смени пола. През следващата година изразява желание да си направи ранна операция за смяна на пола, преди минималната възраст за това в Германия, която е 18 години. През ноември 2008-а Ким анонсира, че операцията ѝ е завършена и вече е жена. В резултат германката получава внимание от медии по цял свят и е определена като най-младия трансджендър в света.

"Питаха ме дали вече се чувствам като жена - но истината е, че винаги съм се чувствала така. Просто преди бях в грешното тяло",обяснява тя пред The Telegraph няколко месеца след процедурата.

Свързани новини

Първата трансджендър певица с "Грами"

06.02.2023