Depeche Mode ще бъдат специални гости на италианския фестивал в Сан Ремо

В италианския курорт Сан Ремо днес се открива седемдесет и третото издание на фестивала на италианската песен.

Както обикновено конкурсната програма и основните гости на фестивала ще излязат на сцената на театър "Аристон" в Сан Ремо. Ще има и две допълнителни сцени на площад "Коломбо" и на кораба "Коста Смералда", акостирал край бреговете на курорта. 

Основен водещ на фестивала за трети пореден път е творческият директор на проявата Амадеус. Той ще бъде асистиран в петте фестивални вечери от ветерана на италианската музика Джани Моранди.

Ководеща ще бъде светската лъвица, бизнес дама и блогърка Киара Ферани, както и други популярни италиански журналисти и спортни звезди. За голямата награда на фестивала ще се борят 28 песни, сред които изпълнения на Анна Окса, Джорджа, Марко Менгони, Джанлука Гриняни, "Паола и Киара", Ултимо, Леванте, Елоди, Мадам, "Мода" и др.

Специални гости на фестивала ще бъдат Дейв Гахан и Мартин Гор от легендарната група Depeche Mode.

Очаква се по време на последната вечер на престижния италиански форум на 11-ти февруари те да представят най-новия си сингъл "Ghosts Again" -  първата нова музика на групата след кончината на третия им член Анди Флечър през май миналата година. Премиерата на сингъла е насрочена за 9-ти февруари.

Всъщност, това не е първата поява на легендарната група на най-големия италиански музикален фестивал. През 1990 година Depeche Mode представят емблематичния си хит "Enjoy the Silence" именно в Сан Ремо. Видеоклипове от паметното им изпълнение отпреди 33 години могат да се видят в мрежата. 

На "Санремо 2023" обаче ще бъде първата концертна изява на ню уейв легендите от повече от пет години насам. В края на март групата ще стартира световното си турне, което е в подкрепа на петнайсетия им студиен албум "Memento Mori", който също предстои да излезе на 17-ти март.  

Сред другите специални гости на "Санремо" ще бъдат победителите отпреди две години Maneskin, които ще взривят сцената в третата фестивална вечер.

R&B формацията Black Eyed Peas ще участват в откриването. Големите победители на фестивала в Сан Ремо от миналата година - дуетът Махмуд и Бланко, също ще пеят тази вечер като почетни гости.

Мъжкият дует Махмуд и Бланко спечели "Санремо"

Във втората фестивална вечер пък Ал Бано и Масимо Раниери заедно с водещия на феста Джани Моранди ще сформират импровизирано трио.

Истинска плеяда от италиански звезди ще има в четвъртата фестивална вечер, когато участниците в конкурсната програма се състезават в отделна надпревара за най-добър кавър на италианска песен в дует с известен изпълнител.

Сред специалните гости са Ерос Рамацоти, Санджовани, Карла Бруни, Ариза, Елиза, Ема, Алекс Брити, Ноеми, Биаджо Антоначи, Микеле Дзарило и др. На алтернативните сцени също ще има доста звезди, сред които Нек, Франческо Ренга, Акиле Лауро, Федец, Анализа и други.

Свързани новини

Победителите на фестивала в Сан Ремо

15.02.2024

Depeche Mode с ново видео

26.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Depeche Mode с нови дати в Европа

10.07.2023

Ново от Depeche Mode: "Wagging Tongue"

25.05.2023